Ana SayfaEkonomi“Hükümet sermayenin kontrolündeki bir oyun içerisinde”

“Hükümet sermayenin kontrolündeki bir oyun içerisinde”

HABER MERKEZİ –  İktisatçı Prof. Dr. İzzettin Önder, Türkiye ekonomisindeki sorunların yapısal olduğunun altını çizerek, “Sermaye ile politikacı karşılıklı oyun oynuyor” dedi. Önder’e göre bu oyunda kontrol sermayedarın elindeyken, ‘arada halk eziliyor.’

Türkiye ekonomisindeki kötüye gidişat sürerken, hayat pahalanıyor, işsizlik çift hanelerden indirilemiyor ve büyüme geriliyor.

İktisatçı Prof. Dr. İzzettin Önder, Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumu kronik bir hastalığa benzetiyor ve “Türkiye ekonomisi krizden malul olmuş sakatlı bir ekonomidir. Yapılan tedaviler ise hep geçici oluyor” diyor.

‘Sermaye ile politikacının oyunu’

Mezopotamya Haber Ajansı’ndan Elif Çetiner ve Servet Karaduman’a konuşan Önder, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın tanıttığı enflasyon ile mücadele adına yapılan programa değiniyor.

Fiyatlardaki yüzde 10’luk indirimin bir anlam taşımadığını belirten Önder, söz konusu programı ‘sermaye ile politikacının karşılıklı oyunu’ olarak gördüğünü vurguluyor:

“Piyasa hakimiyeti olduğu zaman orada politikacı hakim değildir. Orada sermaye hakimdir. Ama sermayede politikacıyla beraber iş yürütüyor. Sermaye ile politikacı karşılıklı oyun oynuyor. Ve arada halk eziliyor. Bu çok açıktır. Hatta politikacı ikinci durumdadır. Önce bir kamçı gösterir. Önce sermayedarlara gülerler onların istediğini yaparlar. Çünkü iktidarda kalmak isterler.”

Önder, Yeni Ekonomi Programı’nın (YEP) ise ‘ekonominin piyasaya teslim edilmesi’ anlamına geldiği belirterek, son olarak şöyle diyor:

“Türkiye’nin uzun vadeli bir perspektifle çok derin bir programa girmesi gerek. Bunun acılarını toplumca eşit olarak paylaşmamız lazım.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
3. Havalimanı'nda eylem yaptıkları için tutuklanan işçilerden altısı tahliye edildi
Sonraki Haber
Trafik cezalarını artıran kanun teklifi Meclis'ten geçti