Ana SayfaGüncelİki çocuk yaşamını yitirmişti: Mahkemeden Diyarbakır Valiliği’ne suç duyurusu

İki çocuk yaşamını yitirmişti: Mahkemeden Diyarbakır Valiliği’ne suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da bir okulun çevresine konulan beton blokların devrilmesi sonucu iki çocuğun yaşamını yitirmesine ilişkin açılan davanın duruşmasında mahkeme heyeti, müzakerelerine yanıt vermeyen Diyarbakır Valiliği hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

6 yaşındaki çocuklar Ayaz Özdemir ve Furkan Öner, Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde 30 Mart 2016 tarihinde gündüzleri okul, geceleri ise polis karakolu olarak kullanılan Turgut Özal İlkokulu’nun etrafına vinç ile duvar örülürken, devrilen beton blokun altında kalarak yaşamını yitirmişti.

Özdemir ve Öner’in ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına ilişkin açılan davanın duruşması Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davanın 4’üncü celsesinde, “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapsi istenen vinç operatörü Aziz Korkmaz hazır bulunurken, duruşmada tanık Nurettin Alkaç dinlendi.

MA’da yer alan habere göre duruşmada mağdur avukatları, “yapılan işe ilişkin evrakların gönderilmesi için” mahkemenin 3 celsedir Diyarbakır Valiliği’ne yazdığı müzakerelere yanıt vermeyen yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, Diyarbakır Valiliği’ne yazılan üç müzakerenin duruşma zabıtlarına eklenerek, sorumluları hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Previous post
Zeugma Film Festivali başlıyor: 'Birlikte yaşam mümkün!'
Next post
İçişleri Bakanlığı: 635 korucu görevden uzaklaştırıldı