Ana SayfaÇalışma Yaşamıİşleri için yürüyüş başlatan işçiler Ankara’ya ulaştı: Bir araya gelirsek kazanırız

İşleri için yürüyüş başlatan işçiler Ankara’ya ulaştı: Bir araya gelirsek kazanırız

HABER MERKEZİ – İşçiler Kenan Güngördü, Sinan Yerdelen, Mazlum Çetinkaya, Arkadaş Canpolat’ın çıkarıldıkları işlerine geri dönebilmek için İstanbul’dan Ankara’ya başlattıkları yürüyüş sona erdi. Ankara’da basın açıklaması yapan işçiler, ‘birleşirsek kazanırız’ mesajı verdi.

İstanbul Zeytinburnu Belediyesi’ndeki 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen ‘Taşeron düzenlemesi’ kapsamında işten çıkarılan işçi Kenan Güngördü, belediye binası önünde başlattığı oturma eyleminin 174. gününde 24 Eylül’de Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı.

Güngördü’nün başlattığı yürüyüş eylemine, güvenlik soruşturması gerekçesiyle Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ndeki işinden atılan Sinan Yerdelen ile yine işlerinden çıkarılan Mazlum Çetinkaya ve Arkadaş Canpolat da katılmıştı.

Ankara’ya ulaşan işçiler, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube Binası’nda açıklama yaptılar.

‘Sürekli polis takibindeydik’

Toplantıda ilk olarak konuşan Kenan Güngördü, AKP’nin işçi ve emekçilere karşı kendi OHAL’ini uyguladığını belirterek şunları söyledi:

“İstanbul’dan buraya gelene kadar sürekli olarak polis takibindeydik. Sanki bizler vatan hainiymişiz, sanki bizler hırsızmışız gibi bir yaklaştılar. Ama asıl suçlu onlardır. Çünkü biz işimiz, ekmeğimiz ve onurumuz için yürüyoruz.”

‘Otobüste resmen rehin alındık’

Eskişehir’den Ankara’ya gelmek için bindikleri otobüste ‘resmen rehin alındıklarını’ kaydeden Güngördü, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Biz otobüse bindikten sonra, polisler bindiğimiz otobüsün muavinini arayarak, Ankara’ya kadar hiçbir yolcunun otobüsten inmemesini söylemiş. Muavin de otobüste bulunanlara seslenerek, ‘Ankara Emniyeti’nden karar var; Ankara’ya kadar kimse inmeyecek’ dedi. Eskişehir’den Ankara’ya kadar yaklaşık 50 yolcuyu resmen rehin aldılar.”

Meclis’in önüne de gittiklerini ancak etraflarını çok sayıda polisin sardığını belirten Güngördü, “İllegal bir örgütmüşüz gibi bize yaklaştılar. Biz sadece işimizi geri istiyoruz. KHK’lerin kaldırılmasını istiyoruz. Anayasa kitapçığını cumhurbaşkanına mı atalım yani. Onlara kanunları biz mi öğreteceğiz” dedi.

‘İşçi direnişlerinin volkan gibi patlamasından korkuyorlar’

Ardından söz alan Sinan Yerdelen ise KHK ile yüz binlerce insanın ihraç edildiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Ancak herkes kendi direnişinde. Bizler bu yürüyüşle yüz binlerce işçinin direnişini birleştireceğiz. Artık sabrımız kalmadı, adalet istiyoruz. Haklarını talep eden işçi ve emekçilerden korkuyorlar. Çünkü işçi direnişlerinin bir volkan gibi patlamasından korkuyorlar. Biz korkmadığımızı Eskişehir’de Ankara’da onlara gösterdik. Haklıyız kazanacağız.”

Basın açıklamasına çağrı

Mazlum Çetinkaya ise 11 Ekim’de HDP ve CHP’li milletvekillerinin de katılımı ile Meclis’te gerçekleştirecekleri basın toplantısı için çağrıda bulundu ve “170 bin KHK mağdurunu 11 Ekim günü Meclis’te yapacağımız basın açıklamamıza bekliyoruz. 170 bin kişi ile Ankara’ya gelirsek mutlaka kazanırız” dedi.

Previous post
Kırgızistan'da sütyen ile klip çeken şarkıcı: Ölüm tehditleri alıyorum
Next post
İstanbul'un enflasyonu yüzde 20'ye yaklaştı