Ana SayfaDünyaİtalya’da ‘mülteci dostu’ belediye başkanına ev hapsi

İtalya’da ‘mülteci dostu’ belediye başkanına ev hapsi

HABER MERKEZİ – İtalya’da 2 bin 300 nüfuslu ilçeye yüzlerce mülteciyi kabul eden Riace Belediye Başkanı Domenico Lucano’ya “yasa dışı göçe yataklık etmek” suçlamasıyla ev hapsi cezası verildi.

İtalya’nın güneyindeki Calabria bölgesinde bulunan yaklaşık 2 bin 300 nüfuslu Riace ilçesinin Belediye Başkanı Domenico Lucano “yasa dışı göçe yataklık etmek” suçlamasıyla ev hapsine kondu.

DW Türkçe’nin haberine göre 60 yaşındaki Lucano ve eşine, mültecilerle ilçe sakinleri arasında kâğıt üzerinde evlilikler organize etme ve iltica başvurusu reddedilenlere oturum belgesi verme suçlamaları yöneltiyor.

Riace ilçesine yüzlerce mülteciye kabul eden Lucano’ya ev hapsi cezası verilmesi, solcu siyasetçiler ve insan hakları savunucuları tarafından siyasi bir karar olarak nitelendirildi.

Mülteci hakları için mücadele eden gazeteci-yazar Roberto Saviano, “Hükümet bu hukuki soruşturma ile, demokrasinin otokrasiyle yönetilen bir devlete dönüştürülmesinin ilk adımını atıyor” diye konuştu

İtalya’da mülteci karşıtları iktidarda

İtalya’da, Haziran ayından bu yana iktidarda aşırı sağcı Lig partisi (eski adıyla Kuzey Ligi) ile popülist Beş Yıldız Hareketi tarafından kurulan koalisyon hükümeti bulunuyor.

Koalisyon hükümeti, mülteci karşıtı politikalar izliyor.

Previous post
Eski FARC yöneticileri: Dönüşümün şartları üzerinde anlaşmadan silah bırakılması hataydı
Next post
Boğaziçili öğrencilerin davası: Yurt dışına çıkış yasakları kaldırıldı