Ana SayfaGüncelKars’ın ardından Ankara’da da HDP’ye dönük gözaltı operasyonu

Kars’ın ardından Ankara’da da HDP’ye dönük gözaltı operasyonu

HABER MERKEZİ – Ankara’da sabah saatlerinde HDP’li yöneticilere dönük polis operasyonunda aralarında HDP’nin eski Urfa milletvekili İbrahim Binici’nin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ankara’da sabah saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetcilerine dönük polis operasyonu yapıldı.

Yapılan ev baskınlarında aralarında HDP’nin eski Urfa milletvekili İbrahim Binici’nin de olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

HDP Ankara İl Örgütü’nün yaptığı açıklamada, “Ankara’da partimize dönük gözaltı operasyonu var. Eski Urfa milletvekilimiz ve önceki dönem il eş başkanımız İbrahim Binici’nin de aralarında olduğu il ve ilçe yöneticilerimiz bu sabah düzenlenen ev baskınlarıyla gözaltına alındılar” denildi.

MA’nın aktardığına göre ise operasyonda İbrahim Binici ile birlikte sekiz kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ali Rıza Yurtsever’in de olduğu belirtildi. Yurtsever’in kanser tedavisi gördüğü de aktarıldı.

Kars’ta beş HDP ve DBP’li siyasetçi gözaltında

Kars’ta da dün sabah düzenlenen polis operasyonunda aralarında HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen’in danışmanı Hayati Mehmetoğlu, eski HDP Milletvekili Şafak Özanli ile HDP ve DBP il eşbaşkanlarının da bulunduğu beş siyasetçi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınarak Kars İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen eski HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli, DBP Kars İl Eş Başkanı Cengiz Anlı, HDP Kars İl Eş Başkanı Ekrem Savcı, eski HDP Kars İl Eş Başkanı Cengiz Topbaşlı ve HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen’in danışmanı Hayati Mehmetoğlu’nun emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Kars’ta operasyon: HDP’li Bilgen’in danışmanı dahil çok sayıda gözaltı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dersim'de iki asker 'donarak' hayatını kaybetti
Sonraki Haber
'Hava kirliliği ve taşıt gürültüsü kalp krizi riskini artırıyor'