Ana SayfaGüncelKaşıkçı günlerdir kayıp: Erdoğan, Suudi Kralı Salman ile görüştü

Kaşıkçı günlerdir kayıp: Erdoğan, Suudi Kralı Salman ile görüştü

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan Kralı Salman ile Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonda gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaybolması olayını görüştü.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el-Suud ile günlerdir kayıp olan gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını görüştü.

Anadolu Ajansı’nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre iki lider yaptıkları telefon görüşmesinde, “Cemal Kaşıkçı olayının aydınlatılması meselesini” ele aldı.

Haberde, Erdoğan ile Selman’ın “olayın soruşturulması çerçevesinde ortak çalışma grubu oluşturulmasının önemini vurguladıkları öğrenildi” denildi.

Suudi haber ajansından yapılan açıklamaya göre de Kral Salman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Suudilerin vakanın araştırılması amacıyla ortak çalışma grubu kurulması önerisini kabul ettiği için teşekkür etti.

Suudi-Türk ilişkilerinin “sağlamlığını” vurgulayan Kral, “iki ülke arasındaki ilişkilerin altını kimsenin oyamayacağını” ifade etti.

Ne oluyor?

Washington Post yazarı Kaşıkçı, 2 Ekim’de evlilik işlemleri için Suudi başkonsolosluğuna gitmişti.

Bu tarihten sonra Suudi gazeteciden haber alınamıyor.

Geçen hafta Ankara, Riyad’ın inisiyatifiyle iki ülkenin vakayı soruşturmak amacıyla ortak çalışma grubu oluşturduklarını açıklamıştı.

Hafta sonunda Almanya, İngiltere ve Fransa dışişleri bakanları, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması konusunda ortak bir açıklama yayınlayarak olayın aydınlatılmasını istemişti. Üç ülke “olayı çok ciddiye aldıklarını“ ifade etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump ise rejime muhalif gazeteci Kaşıkçı’nın Suudi konsolosluğunda öldürüldüğünün ortaya çıkması halinde, Suudi Krallığı’nı bu durumun ciddi sonuçları olabileceği konusunda uyarmıştı.

ABD’nin tehdidine yanıt veren Suudi Arabistan da ABD’nin ekonomik yaptırım kararı alması halinde, “Suudi Krallığı’nın da bu duruma güçlü önlemlerle tepki göstereceğini” belirtmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Gencebay ve Koçyiğitli kurul AKP’nin kültürel iktidar talebinin yansıması”
Sonraki Haber
Avustralya modeli yolda: 'BES'ten cayma hakkı yasaklanacak'