Ana SayfaGüncelKayyumdan önce kayyumdan sonra: Borçsuz belediyenin 20 milyon borcu var

Kayyumdan önce kayyumdan sonra: Borçsuz belediyenin 20 milyon borcu var

HABER MERKEZİ – Kayyum atandıktan sonra polis ablukasına alınan borçsuz Halfeti Belediyesi’nin 20 milyon lira borçlandırıldığı iddia edildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetimindeyken kayyum atanan belediyelerden biri de Urfa’daki Halfeti Belediyesi.

23 Aralık 2016 tarihindeki kayyum atamasıyla beraber belediyenin milyonlarca lira borçlandırıldığı iddia ediliyor.

Mezopotamya Ajansı’ndan Erdoğan Alayumat’ın haberine göre belediyenin hâlihazırdaki borcu 20 milyon Türk Lirası.

Ajansa konuşan Halfeti Belediyesi Meclis Üyesi Aydın Öcalan, 2014’teki yerel seçimlerde DBP olarak belediyeyi yüzde 60 gibi büyük bir farkla kazandıklarını hatırlatırken, seçimleri kazandıktan sonra belediyenin ekonomik sorunlarıyla boğuştuklarını, kısıtlı imkanlarla bu borcu kapatmayı başardıklarını belirtti.

Öcalan, Urfa Büyükşehir Belediyesi’nin kimi engellemelerine rağmen halka hizmet götürdüklerini ancak kayyum atandıktan sonra belediyenin 20 milyona yakın borçlandırıldığını söyledi.

DBP İl Meclis Üyesi Mahmut Özdemir de, “Borçsuz gasp ettikleri belediyeyi borç batağına sürüklediler ve belediyenin 20 milyon Türk Lirası borcu var. Bu paranın ne yapıldığı, nereye harcandığı bilinmiyor” dedi.

Onlarca işçinin belediyeden çıkarıldığını ve yerine AKP yöneticilerinin eş ve dostlarının alındığını söyleyen Özdemir, “Kentte hiçbir hizmet yok, ancak bol bol ırkçı politikalar hakim” derken, kayyumun kentteki bazı ‘faaliyetlerini’ ise şöyle aktardı:

“Kurduğumuz kilit taşı fabrikası kapatıldıktan sonra yıkıldı ve yerine garaj yapıldı. Şimdi yollara döşenen kilit taşı dışardan kendi yandaşlarından satın alınıyor.

“Esnafa zorla bayrak astırılıyor. Bunu yapmayan esnafa idari para cezaları kesiliyor.

“Halkın evleri kaçak diye yıkılıyor. Belediye arazileri işlemek yerine kendi yandaşlarına haraç mezat satılıyor.”

Yerel seçimlerin yaklaştığına dikkat çeken Özdemir, “Bu baskı politikalarına halk sandıkta gereken cevabı verecek” dedi.

Seçim öncesi iktidarın ‘kayyum atarız’ açıklamalarına dikkat çeken Özdemir, “Korkunun ecele faydası yok. Kayyum atanan belediyeleri geri alacağız ve halkın hizmetine sunacağız. Onlar istedikleri kadar kayyum atasınlar, bu belediyeleri onların elinden almak bizim boynumuzun borcu” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trafik cezalarını artıran kanun teklifi Meclis'ten geçti
Sonraki Haber
Öğrencilerine 'Masumiyet Müzesi'ni tavsiye eden öğretmene soruşturma