Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan ‘EYT’ teklifi: Referandum yapılsın

Kılıçdaroğlu’ndan ‘EYT’ teklifi: Referandum yapılsın

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, ’emeklilikte yaşa takılanlar’ konusunun referanduma taşınması teklifinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Meclis Genel Kurulu’nda gündeme alınması kabul edilen ancak MHP’nin ‘çekimser’ kalmasıyla reddedilen ’emeklilikte yaşa takılanlar’a (EYT) ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, konunun referanduma götürülmesi teklifinde bulundu:

“Referandum yap. Halka sor bakalım emeklilikte yaşa takılanlar yasasını. Hak arayan vatandaşa ‘türedi’ diyor. Nasıl der? Bu insan ya. Sen 46 yaşında emekli oluyorsun, vatandaş ben de emekli olayım diyor. Kendi vatandaşına ‘türedi’ diyen tek kişi var, o da Erdoğan.

Suriyelilere 35 milyar lira harcarsın, hak arayana da ‘türedi’ dersin. Senin yazlık, kışlık, uçan sarayın var. Garibanın nesi var? SGK bunu kaldıramazmış. Sosyal Güvenlik Kurumu’nu batıranlar bunlar.”

Erdoğan’a yeni havalimanına soruları

Kılıçdaroğlu, dün iş cinayetleri gölgesinde ilk etabı açılan İstanbul Havalimanı’na da değindi.

CHP lideri, projeye ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a üç soru yöneltti:

  1. “Hangi gerekçeyle sözleşme hükümleri değiştirilerek 4.5 milyar euro finansman garantisi verilmiştir?
  2. En geç Haziran 2013’te havalimanı yeri müteahhitlere teslim edilecekti. 2 yıllık gecikmede 2 milyar 90 milyon euro zarar var, bu para ödendi mi?
  3. Şartnameye göre havalimanının kotu denizden 90 metre yüksekte olması lazım, 60 metreye düşürdüler. 1.3 milyar euro kazanç devlete geri ödendi mi?”