Ana SayfaDünyaKırgızistan’da sütyen ile klip çeken şarkıcı: Ölüm tehditleri alıyorum

Kırgızistan’da sütyen ile klip çeken şarkıcı: Ölüm tehditleri alıyorum

HABER MERKEZİ – Kırgızistan’da cinsel ayrımcılığı anlattığı şarkısına sütyen ile klip çeken şarkıcı Zere Asilbek, ölüm tehditleri aldığını açıkladı.

Kırgızistan’da sütyen ile klip çeken 19 yaşındaki şarkıcı Zere Asilbek, ölüm tehditleri aldığını söyledi.

Asilbek’in cinsel ayrımcılığı konu alan şarkısının klibi bir kesim tarafından desteklenirken, kendisini ‘ahlaksızlık’ ve ‘genç kızlara kötü örnek olmakla’ suçlayanlar da oldu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Asilbek’in şarkısında ‘Bizi, bizim özgürlüğümüz yaratacak. Bir gün gelecek kimse bana ne giymem gerektiğini söyleyemeyecek” ifadeleri yer alıyor.

Bu tartışmanın kadınların yaşadıklarıyla ilgili farkındalık yaratacağını düşündüğünü belirten Asilbek, şunları söyledi:

“Şarkım kadınlar ve genel olarak insanlar hakkında. Kimse tarafından yargılanmadan ve kimseyi yargılamadan, istediklerini yapabilmeleri, istediklerini giyebilmeleri, ne istiyorlarsa onu olabilmeleriyle ilgili. Tüm tepkilere olumlu bakıyorum. Çünkü bu tartışmanın başlaması gerekiyordu. Tartışma, sorunumuzla ilgili farkındalık yaratacak.”

‘Şiddet vakaları mahkemeye taşınmıyor’

Sütyenli kadınlarla birlikte başörtülü kadınların da yer aldığı klibin ardından bazı sosyal medya kullanıcıları Asilbek’i “Başını ezeceğiz” ifadesiyle de tehdit etti.

Human Rights Watch (İnsan Hakları İzleme Örgütü), 6 milyon nüfuslu muhafazakar ülkede kadına yönelik şiddetin yaygın olduğunu ve şiddet vakalarının çoğunun mahkemeye taşınamadığını ifade etti.




Önceki Haber
Meclis yeni yasama yılına başladı: Gündem tezkere; ‘hedef Kandil ve Şengal’e operasyon’
Sonraki Haber
İşleri için yürüyüş başlatan işçiler Ankara'ya ulaştı: Bir araya gelirsek kazanırız