Ana SayfaGüncelKışanak ve Tuncel’in davasında yine tahliye çıkmadı

Kışanak ve Tuncel’in davasında yine tahliye çıkmadı

HABER MERKEZİ – Yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’ın tutuklu olarak yargılandığı davada yine tahliye çıkmadı.

Tutuklu Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Gültan Kışanak’ın Malatya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 10. duruşması görüldü.

Duruşmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, İsviçre’nin Zürih kenti parlamenteri Muamer Kurtulmuş, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi’nden Kasım Akbaş, İstanbul şubeden Deniz yıldız, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, Malatya şube yöneticileri ve savunma avukatları katıldı.

Kışanak ve Tuncel’in katılmadığı duruşmada altı avukat savunma yaptı.

Savunmaların ardından savcı, geçen duruşmada verdiği mütalaayı tekrar etti.

Savcı mütalaasında, Kışanak’ın “silahlı örgüt kurma ve yönetme” suçundan 22,5 yıl, Tuncel’in ise “silahlı örgüt üyeliği” suçundan 15 yıl cezalandırılmasını talep etmişti. Savcı, ayrıca her iki kadın siyasetçi için de KCK ve DTK’yi kastederek “zincirleme silahlı örgüt propagandası yapmak” suçundan 26 yıl 8’er ay hapis cezası istemişti.

Tahliye talebine ret

Kışanak ve Tuncel’in avukatları ise bunun üzerine DTK’nin TBMM’nin de kabul ettiği legal siyasi bir oluşum olduğunu, suç diye tanımlanan tüm çalışmaların belediye ve siyasi bir partinin çalışmaları olduğunu söyledi.

Propaganda kapsamında değerlendirilen suçlamaların da ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında olduğunu belirten avukatlar; kovuşturmanın yenilenmesini, eksik evrakların tamamlanmasını, müvekkillerinin cezaevinde kaldıkları sürenin göz önüne alınarak tahliye edilmesini istedi.

Duruşmaya verilen yarım saatlik aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, tahliye talebini reddederek, eksik evrakların tamamlanması, Kışanak ve Tuncel’in SEGBİS’le hazır edilmesi için, duruşmayı 17 Aralık 2018 tarihine erteledi.

Previous post
Silivri'de iş cinayeti: Çatıdan düşen işçi yaşamını yitirdi
Next post
Washington Post yayınladı: Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın son görüntüsü