Ana SayfaGüncelKobani’ye bombardıman ABD’ye ‘dostça’ mesajmış

Kobani’ye bombardıman ABD’ye ‘dostça’ mesajmış

HABER MERKEZİ – İstanbul’daki ‘Suriye zirvesi’nin ardından TSK’nin Kobani’ye top atışı düzenlemesine ilişkin bir yazı kaleme alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı, top atışlarının Fırat’ın doğusundaki YPG mevzilerine yönelik olduğunu söyleyerek bunun “ABD’ye dostça bir mesaj” olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde Kuzey Suriye’de Kobani’yi top atışlarıyla hedef almasına ilişkin AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı İlnur Çevik’ten bir değerlendirme geldi.

İlnur Çevik, Yeni Birlik gazetesindeki yazısında konuyu ele alırken, bombardımanda YPG mevzilerinin hedef alındığını savundu ve “Bu dosta düşmana açık bir mesajdı” diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fırat’ın doğusunda operasyona işaret eden mesajlarına dikkat çeken Çevik, İstanbul’daki son dörtlü zirvede konunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le ele alınmasının ertesi günü top atışlarının yapıldığına dikkat çekti.

Çevik devamla da bunun “ABD’ye dostça bir mesaj” olduğunu söyledi.

“PKK, Fırat’ın doğusunda Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehdit eden davranışlar içinde ve ABD bunlara göz yumuyor. Bundan Rusya ve İran bile rahatsız… Türkiye bu mesajları Afrin’de de verdi ve gereğini yaptı… Şimdi artık gözler Münbiç ve Fırat’ın doğusunda.”

Ne olmuştu?

Türkiye, 28 Ekim’de Kuzey Suriye’de Kobani’yi hedef almıştı.

Bölgedeki kaynaklar bombardımanda iki köyün vurulduğu, tanklarla yapılan saldırıda ise evlerin zarar gördüğü bildirmişti. Türkiye basınında ise bombardıman “Fırat’ın doğusunda YPG vuruldu” başlığıyla servis edilmişti.

Kobani’ye dönük bobardıman, Türkiye’nin ev sahipliğinde, Rusya, Almanya ve Fransa’nın katılımıyla dün İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Suriye zirvesi’nin ardından gerçekleşmişti.

Öncesinde ise AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Ekim’de yaptığı açıklamada bir kez daha “Fırat’ın doğusuna operasyon” mesajı vermişti.

Erdoğan, ABD’ye seslenerek, “Artık Münbiç’te oyalanmak yerine, dikkatimizi Fırat’ın doğusuna çevirmekte kararlıyız” demişti.