Ana SayfaEkonomi“Konkordato ilan eden şirket sayısı 3 binin üzerinde”

“Konkordato ilan eden şirket sayısı 3 binin üzerinde”

HABER MERKEZİ – Konkordato ilan eden şirketlerin sayısının 3 binin üzerine çıktığı belirtildi.

Ekonomideki kötü gidişat sürerken, konkordato ilan eden şirketlere her gün bir yenisi ekleniyor.

Türkmen Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.’nin kurucusu Dr. Nedim Türkmen’in aktardığına göre konkordato ilan eden şirketlerin sayısı 3 binin üzerinde.

Türkmen, Sözcü’de yayımlanan yazısında, bu rakamın yıl sonuna kadar 7 bine ulaşabileceğini belirtti:

“Ülke genelinde şu ana kadar konkordato başvurusunda bulunup talebi sonuçlanan borçlu sayısı 3 bini geçti. Şu anda mahkemelere yapmış oldukları konkordato talepleriyle ilgili kararları bekleyen ve konkordato talebi için hazırlık yapan borçlu sayısı dikkate alındığında, yıl bitmeden bu sayının 5 bin ila 7 bin arasında olacağını söyleyebiliriz.”

Konkordato ilanları ne anlama geliyor?

Ayakkabı sektöründeki köklü şirketler Hotiç, Yeşil Kundura ve Beta Ayakkabı konkordato talebinde bulunurken, konkordato taleplerinin çeşitli sektörlerdeki birçok firma tarafından yapıldığı belirtiliyor.

Konuyu değerlendiren iktisatçı Nesrin Nas, ‘bunun uluorta ilan edilmesinin zincirleme iflaslara yol açabileceği ya da bankaların bilançolarında sıkıntı yaratabileceğini’ vurguluyor.

Nas, “Bu nedenle konkordato ilanı ciddi incelemeler sonrasında verilmesi gereken bir karardır” uyarısında bulunuyor.

Konkordato nedir?

Konkordato, borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir.

‘İflas anlaşması’ olarak da bilinen bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.

Previous post
Erdoğan'dan 2024 yorumu: Hep aynı, bize gelince şöyle böyle; neticede masraftan kurtulduk
Next post
Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına Ekim ayında da zam