Ana SayfaGüncelKorsakoff hastası tutuklu Kemal Özelmalı 23 açlık grevinde

Korsakoff hastası tutuklu Kemal Özelmalı 23 açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Adana Kürkçüler Cezaevi’nde tutuklu bulunan Wernicke Korsakoff hastası Kemal Özelmalı, tahliye edilme talebiyle 23 gündür açlık grevinde. Özelmalı’nın durumunun gün geçtikçe ağırlaştığı belirtiliyor.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde toplamda 30 yılı aşkındır süredir tutuklu bulunan Wernicke Korsakoff hastası Kemal Özelmalı’nın tahliye talebiyle 23 gündür açlık grevi eyleminde olduğu aktarıldı.

Wernicke Korsakofflular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi Üyesi Bekir Sıtkı Keçeci, Özelmalı’nın bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Ergin Çağlar ve Hamdullah Kesen’e konuşan Sıtkı Keçeci, 1990’lı yıllarda Ankara Ulucanlar Merkez Cezaevi’nde Kemal Özelmalı ile birlikte tutuklu bulunduğunu belirterek, Özelmalı’yı en son 2002’de ziyaret ettiğini ve o dönemde de ciddi sağlık sorunlarının olduğunu söyledi.

Özelmalı’da unutkanlık olduğunu ve kendisine bakamayacak durumda olduğunu dile getiren Keçeci, “Şimdi cezaevi koşullarında kendi yaşamını idame ettirmesi olası bir durum değildir” dedi.

Özelmalı’nın cezaevinde kalmasının sakıncalarına da dikkat çeken Keçevi, şöyle devam etti:

“Biz korsakoffluların vücudu iflas etmiş durumda. Kemal’in böbreklerinde de ciddi sorunlar olduğunu biliyorum. Yine karaciğerinde ve kalbinde mutlaka sorun vardır. Bundan dolayı Kemal Özelmalı’nın adli tıpa götürülüp tıp etiğine uygun bir şekilde rapor verilmesi ve cezaevinden çıkması gerekir.”

Durumu kötüleşiyor

Kemal Özelmalı’nın durumuna ilişkin MA’ya mektupla ulaşan tutuklu Harun Kaya da, Özelmalı’nın durumuna ilişkin defalarca ilgili kurumlara yazı yazdıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını belirtti.

Kaya, mektubunda Özelmalı’nın yürümekte ve konuşmakta zorluk çektiğini ifade etti.

“Özelmalı 23 gündür açlık grevi eyleminde. Arkadaşımızın durumu her geçen gün kötüleşmektedir. Şuanda yürüyememekte ve konuşmakta zorluk çekiyor. Durumu daha fazla kötüleşmemesi için biran önce tahliye edilmesini talep ediyoruz.”

Wernicke Korsakoff hastası Kemal Özelmalı, aynı zamanda bağırsak, böbrek sancısı, prostat, idrar tutamama, görme ve duymada azalma, denge bozukluğu, kol ve bacaklarda uyuşma rahatsızlıkları yaşıyor.

Previous post
'Kentimizi de kendimizi de bizler yöneteceğiz'
Next post
'Kayıp gazeteci' vakası: Suudi Arabistan, Kaşıkçı'nın 'kavgada öldüğünü' açıkladı