Ana SayfaGüncelKürt siyasetçi ve gazeteciler isimsiz bir “Durdurun abi” ihbarıyla gözaltında

Kürt siyasetçi ve gazeteciler isimsiz bir “Durdurun abi” ihbarıyla gözaltında

HABER MERKEZİ – Dün yapılan baskınlarda 100’ü aşkın gazeteci ve Kürt siyasetçinin yapılan ‘isimsiz ihbar’ ve bir gizli tanığın beyanlarıyla gözaltına alındığı, söz konusu ihbarda polise “Durdurun abi” denildiği öğrenildi. Yani 151 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılması, dokuz ayrı ilde 183 adrese baskın yapılıp 100’ü aşkın kişinin gözaltına alınması “Durdurun abi” ihbarıyla yapılmış.

Diyarbakır merkezli olarak önceki gün dokuz ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan Kürt siyasetçi ve gazeteciler Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutulmaya devam ediyor.

Aralarında Yeni Yaşam gazetesi editörü Semiha Alankuş, gazeteciler Abdurrahman Gök, Kibriye Evren, Esra Solin Dal, Cihan Ölmez ve Lezgin Akdeniz, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Şerif Çamcı, DTK Eş Başkanlık Divanı üyeleri Hasan Hüseyin Ebem, Mehmet Nuri Özdemir ile TJA aktivistleri Figen Ekti, Elif Harran, Figen Aras’ın da bulunduğu 100’ü aşkın kişinin ifade işlemleri bugün başladı.

20 kişi serbest

Gözaltına alınan 100’ü aşkın kişiden 20’si, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanlar arasında HDP yöneticileri ile sendika ve kurum temsilcileri yer alıyor.

İsimsiz ihbarla operasyon: “Durdurun abi”

Söz konusu operasyonun ise 19 Eylül’de yapılan “isimsiz ihbar” ve 12 Eylül’de “FİRAR” isimli gizli tanığın beyanları sonucu başlatıldığı ortaya çıktı.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan bir kişinin ifade tutanağında, 19 Eylül 2018 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü’ne yapılan 2037860 sayılı ihbar telefonu üzerine operasyon başlatılmış. İsim verilmeyen söz konusu ihbarda şu ifadeler yer alıyor:

“Kolay gelsin. Kcklılar bişeyler yapıyor abi. Gizli toplantılar yapıyular. Iraka kandile arbile gidip geliyolar. Bazen pasaportla bazen kaçak gidip geliyular. Orda toplantı yapıp emirleri türkiyeye getiriyolar. Avrupayada gidip toplantı yapıyolar. Diyarbakırda çok fazla evleri var. bu evlerde gizli toplantılar yapıyolar. Durdurun bunları adım gizli kalsın.” *

Savcılık, ihbarla birlikte yapılan operasyonu 12 Eylül 2018 tarihinde “FİRAR” isimli gizli tanığın beyanlarına da dayandırırken, gizli tanık halka açık HDP ve DBP binalarında “kozmik odalar olduğunu” iddia ediyor.


* İhbarcının ifadelerindeki yazım yanlışları kendisine aittir.

Gazeteci ve siyasetçilere operasyon: Çok sayıda kişi gözaltında

Gazeteci Gök gözaltında: Şimdi tutulduğu TEM’e bir hafta önce ifadeye gitmişti

Tutuklu HDP milletvekili Leyla Güven’in de evine polis baskını

Yeni Yaşam gazetesinin Diyarbakır bürosuna da polis baskını

HDP’den gözaltı operasyonlarına tepki: Yıldırmaya çalışıyorlar, başaramayacaklar

Previous post
Özgür Gündem ana davasında tahliye yok
Next post
İzmir açıklarında mültecileri taşıyan tekne battı