Ana SayfaGüncelLeyla Güven’in tahliye talebi yine reddedildi

Leyla Güven’in tahliye talebi yine reddedildi

HABER MERKEZİ – Tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in yargılanmasının durdurulması ve tahliyesi talebiyle Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan başvuru reddedildi.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Hakkari milletvekili seçilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in yargılamasının durdurulması ve tahliye edilmesi için avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir tarafından bir kez daha Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulunulmuştu.

Başvuru değerlendirip sonuçlandıran mahkeme,  Güven’in “Örgüt kurma veya yönetme/üye olma” gerekçesiyle tahliye talebini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme ayrıca Güven’in aynı dosya kapsamında “Örgüt yöneticiliği/üyeliği” ve “Örgüt propagandası” iddiasıyla yargılanmasının durdurma talebini de reddetti.

Mahkeme, aynı dosyada yer alan “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna muhalefet” suçlaması için daha önceki duruşmalarda yargılamanın durdurulması kararı verildiğini belirtti ve söz konusu suçlamanın dosyadan ayrılmasına karar verdi.

Avukat Yalçındağ, Güven için yargılamayı durdurma ve tahliye talebiyle verdikleri dilekçeye 21 gün sonra cevap verildiğine dikkat çekerek, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Tutuklu bulunan tek milletvekili Güven

Leyla Güven 31 Ocak 2018’den bu yana Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutulu bulunuyor.

24 Haziran seçimlerinde HDP’den Hakkari milletvekili seçilen Güven için avukatları tarafından Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan başvuru kabul edilmişti ancak savcı tarafından karara itiraz edilmişti.

İtirazı değerlendiren Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, Güven’in tahliye edilmeden yeniden tutuklanmasına karar vermişti.

Leyla Güven’le birlikte tutuklu bulunan diğer bir milletvekili Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu idi.

Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davasında aldığı 5 yıl 10 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması ve tahliye edilmesi üzerine Av. Yalçındağ, 21 Eylül’de müvekkilinin tahliyesi için Diyarbakır 9. Ağır Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meşale Tolu davasında mahkeme: 'ESP siyasi parti midir Yargıtay'a soralım'
Sonraki Haber
İstanbul'da kadınları bir araya getiren konferans: 'Feminist Pedagoji'