Ana SayfaGüncelMahalleli üst geçit istemişti: Trenin çarptığı Hatice Çakmak yaşamını yitirdi

Mahalleli üst geçit istemişti: Trenin çarptığı Hatice Çakmak yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Manisa’nın Yunusemre ilçesinde mahallelilerinin defalarca üst geçit talebinde bulunduğu tren yolunda, yolcu treninin çarptığı Hatice Çakmak yaşamını yitirdi.

Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Barbaros mahallesinde Hatice Çakmak isimli kadına, hemzemin geçitten geçtiği sırada İzmir-Balıkesir seferini yapan yolcu treni çarptı.

İhbar üzerine kaza yerine gelen 112 Acil Servis ekibi, Çakmak’ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Trenin iki makinisti, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Mahalleli üst geçit istiyor

Barbaros Mahallesi sakinleri, aynı geçitte daha önce de çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, hemzemin geçidin bulunduğu alana üst geçit yapılmasını istedi.

AA’da yer alan habere göre mahallelilerden Hatice Kaya, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den kazanın yaşandığı bölgeye üst geçit yapılmasını talep ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

“4 çocuğu var, yazık değil mi? Burada daha kaç can gidecek, ben de çocuğumu okula yolluyorum, kendim geçiyorum. Barbaros Mahallesi genelde işçilerin oturduğu bir mahalle. Neden hiçbir önlem alınmıyor?”

Zeliha Kaya da aynı geçitte kendisinin de kaza tehlikesi atlattığını belirterek, “Levhaya kadar geldim, bir adım daha atsam ben de ölüyordum. Üst geçit olsun istiyoruz. Daha ne kadar can gidebilir, çocuklarımız geçiyor buradan, hayat bu kadar ucuz mu?” ifadelerini kullandı.

Previous post
İş cinayetleri raporu: Eylül'de en az 157 işçi yaşamını yitirdi
Next post
İşsizlik Fonu’ndan kamu bankalarına 11 milyar TL kaynak aktarıldı