Ana SayfaGüncelMeclis’e geliyor: Erdoğan’dan ‘İş Bankası hisseleri’ açıklaması

Meclis’e geliyor: Erdoğan’dan ‘İş Bankası hisseleri’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerine ilişkin yaptığı açıklamada konunun Meclis’e getirileceğini duyurdu, “MHP de destekleyeceğini açıkladı. Bu hissenin Hazine’ye devrini sağlamış olacağız” dedi.

Kayseri’de toplu açılış töreninde konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devrine yönelik bir teklifin Meclis’e geleceğini açıkladı.

CHP’nin İş Bankası’ndaki yüzde 28,10 oranındaki hisselerinin Hazine’ye devrini sağlanacaını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

“İş Bankası’nda yüzde 28’e yakın hisse olayı var. Onu Hazine’ye devredeceğiz. Meclis’e bu konuyu getiriyoruz. MHP de destekleyeceğini açıkladı. Bu hissenin Hazine’ye devrini sağlamış olacağız.”


Erdoğan: İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devri için düzenleme yapacağız

Bahçeli: CHP’nin İş Bankası hisseleriyle ilgili teklif gelirse destekleriz


İş Bankası hisseleri

CHP, Atatürk’ün yazılı vasiyeti gereği İş Bankası hisselerinin yüzde 28’ini yönetiyor ve bu kapsamda yönetim kurulunda dört üye bulunduruyor.

Yine Atatürk’ün vasiyeti gereği CHP hisselerden kar payı almıyor, elde edilen gelir Türk Dil Kurumu ile Türk Tarih Kurumu’na gönderiliyor.

Previous post
Yenilenen ders kitapları: Kadın görünürlüğü azaldı, 'namus' geri döndü, 'şehitlik' vurgusu arttı
Next post
ABD sömürgeciliğine karşı Porto Rikolu bir devrimci: Lolita Lebrón