Ana SayfaDünyaMeksika’da kadın futbolunun öncüsü Marbella Ibarra öldürüldü

Meksika’da kadın futbolunun öncüsü Marbella Ibarra öldürüldü

HABER MERKEZİ – Meksika’daki ilk profesyonel kadın futbol takımının kurucularından Marbella Ibarra, işkence edilerek öldürülmüş halde bulundu.

Meksika’da kadın futbolunun yaygınlaşması için en çok çaba sarf eden isimlerden olan Marbella Ibarra’nın öldürüldüğünü açıklandı.

Geçen aydan bu yana kendisinden haber alınmayan Ibarra’nın ailesi polise ihbarda ve yardım talebinde bulunmuştu.

Polis, arama çalışmaları sonucu Rosarito’da ülkenin ilk profesyonel kadın futbol takımı olan Xolas de Tijuana’nın kurucularından Marbella Ibarra’nın cenazesini buldu.

Ibarra’nın vücudunda işkence izleri olduğunu da belirten yetkililer, kadının ölüm nedenini kesin olarak belirleyebilmek için otopsi yapacaklarını fakat dosyayı bir cinayet dosyası olarak ele aldıklarını ifade ettiler.

BBC’de yer alan habere göre soruşturmayı yürüten yetkililer cinayetin Iberra’nın bir antrenör ve futbol destekçisi olmasıyla ilişkili olabileceğini belirtti.

Ibarra son dönemde genç kadın futbolcuların mahalle takımlarının ötesine geçerek başka takımlarla da seçmelere katılabilmeleri için maddi yardım sağlayan bir vakıf için çalışmaya başlamıştı.

Previous post
Trump'tan Kaşıkçı açıklaması: Kesinlikle ölmüşe benziyor, sonuçları ağır olacak
Next post
Bütçe tasarısından: ÖTV artışı alkollü içkilerde yüzde 23.9, beyaz eşyada yüzde 47.6