Ana SayfaDünyaMichael Kasırgası güçlenerek Florida’ya ilerliyor

Michael Kasırgası güçlenerek Florida’ya ilerliyor

HABER MERKEZİ – Hafta sonu Orta Amerika ülkelerini etkisi altına alan Michael Kasırgası’nın bugün Florida eyaletine ulaşması bekleniyor.

ABD’nin Florida eyaleti Michael Kasırgası’na hazırlanıyor.

Kasırganın bugün öğle saatlerinde kıyı şeridine vurması bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Florida’nın tamamında olağanüstü hal ilan ederken, yetkililerden yapılan açıklamada eyaletteki 500 bin kişinin tahliye ile karşı karşıya olduğu dile getirildi.

Florida Valisi Rick Scott da kasırgayı “canavarvari” olarak nitelendirdi ve kasırganın ‘Florida burnunu on yıllardır vuran en yıkıcı kasırga olacağını’ söyledi:

“Tahliyelerin zahmetli olduğunu anlayabiliyorum, ancak bu fırtına burnun kıyı şeridi boyunca dev dalgaların yanı sıra çok şiddetli yağmur ve sert rüzgarlara yol açacak. Eğer bölgeden ayrılmanız söylendiyse, gitmek zorundasınız. Ölüm kalım meselesi olabilir.”

Hafta sonu Orta Amerika ülkelerine ulaşan kasırganın burada 13 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtığı bildiriliyor.

Dördüncü kategori ne anlama geliyor?

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, son olarak 3. seviyeye çıkartılan kasırganın şiddet seviyesini 4’e yükseltti.

Kasırganın hızının saatte 210 kilometreye ulaşması bekleniyor.

Bu hızdaki kasırga, iyi inşa edilmiş evlerin bile çatılarını ve duvarlarını yıkabiliyor, araçlara, ağaçlara çok önemli zararlar verebiliyor. Elektrik direklerini, köprüleri yıkabiliyor.

Aylar boyunca sürecek elektrik kesilmeleri ve içme suyu yokluğuna da yol açan bu tür kasırganın vurduğu bölgeler haftalar ya da aylar boyunca ‘yaşanamaz’ hale geliyor.

Previous post
Gazeteci Faruk Arhan'a '301'den 6 ay ceza
Next post
Mazot zamları onları da vurdu: Balıkçılar teknelerini satıyor