Ana SayfaÇalışma YaşamıÖdenmeyen ücretleri için eylem yapan işçilerin talebi kabul edildi

Ödenmeyen ücretleri için eylem yapan işçilerin talebi kabul edildi

HABER MERKEZİ – Gebze 3. Etap Emlak Konutları şantiyesinde Lotus Yapı isimli taşerona bağlı çalışan ve 2 aydır ödenmeyen ücretleri için eylem yapan işçilerin talepleri kabul edildi.

Gebze 3. Etap Emlak Konutları şantiyesinde Lotus Yapı isimli taşerona bağlı dış cephe mekanik işlerinde çalışan işçiler, 2 aydır ödenmeyen ücretleri için Üsküdar’da bulunan Siyah Kalem İnşaat Merkez Ofisi’nin önünde eylem yapıyordu.

Şirket yetkilileri ile görüşen işçilerin eylemi zaferle sonuçlandı. İşçilerin biriken maaşları ödendi.

İşçiler adına açıklama yapan Ekmek ve Onur İşçi Derneği üyeleri, şunları ifade etti:

“Arkadaşımızın ücret hakkı için yaptığımız eylem sonucunda ücreti ödendi. Zafer mücadele eden emekçinin oldu. Ana firma olan Siyah Kalem İnşaat, Merkez Ofisinin önüne gidince kısa sürede arkadaşımızın ücretini ödedi” dedi. Ücret hakkının bir işçi için yaşam hakkı olduğunu belirten Ekmek ve Onur İşçi Derneği, “Çalıştıktan sonra ücretiyle temel gıda maddelerini alır, kişisel ihtiyaçlarını giderir, bakmakla yükümlü olduğu kişilerin ihtiyaçlarını giderir. Dolayısıyla ücret hakkı bu kadar hayati öneme sahiptir. Patronlar işçilerin ücretlerini ödemeyince yaşamını, geleceğini çalmaktadır. Bu haksızlığın ve hırsızlığın karşısında durmak için örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz.”

Previous post
Bu kez züccaciye: Bernardo konkordato talep etti
Next post
Özür dilemenin anatomisi