Ana SayfaGüncelOsman Şenyaşar serbest bırakıldı

Osman Şenyaşar serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da gözaltına alınan Suruç’ta üç ferdi öldürülen Şenyaşar ailesinden Osman Şenyaşar’ın serbest bırakıldığı bildirildi.

14 Haziran tarihinde Urfa’nın Suruç ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partili (AKP) İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından öldürülen Hacı Esvet Şenyaşar’ın kardeşi, Adil ve Celal Şanyaşar’ın ise amcası olan Osman Şenyaşar bu sabah gözaltına alındı.

MA’nın haberine göre bir iş gezisi için gittiği yurt dışından Türkiye’ye döndüğü sırada İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nda gözaltına alınan Şenyaşar’ın, Urfa’da yürütülen bir sosyal medya operasyonunda “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla göz altına alındığı belirtildi.

Osman Şenyaşar, çıkarıldığı İstanbul Adliyesi’nde savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

14 Haziran’da Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim gezisi’ esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Yıldız’ın yakınları ile korumalarının işyeri ve akabinde hastanedeki saldırıları neticesinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetmişti. AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da olayda yaşamını yitirmişti.

Yaşanan olayın üzerinden yaklaşık beş ay geçmesine rağmen failler hala tutuklanmadı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar ise hala cezaevinde.

Öte yandan aile bu cezasızlıktan kaynaklı Suruç’taki ev ve dükkanlarını boşaltmak zorunda kalmıştı.