Ana SayfaKültür-SanatOyuncu Elit İşcan: Efecan Şenolsun tarafından sette cinsel saldırıya maruz kaldım

Oyuncu Elit İşcan: Efecan Şenolsun tarafından sette cinsel saldırıya maruz kaldım

HABER MERKEZİ – Oyuncular Sendikası üyesi olan oyuncu Elit İşcan, ‘Yaşamayanlar’ adlı dizinin setinde Efecan Şenolsun tarafından cinsel saldırıya maruz kaldığını ve gerekli hukuki işlemleri başlattığı duyurdu.

Oyuncu Elit İşcan, oyuncu kadrosunda yer aldığı internet dizisi ‘Yaşamayanlar’ın son bölümünün çekimi esnasında, oyuncu Efecan Şenolsun tarafından cinsel saldırıya maruz kaldığını açıkladı.

Şenolsun’un kendisine hakaretlerde de bulunduğunu söyleyen İşcan, söz konusu erkek hakkında hukuki işlem başlattığını belirtti.

“Kadınlara karşı psikolojik, sözel ve fiziksel şiddet çok ciddi toplumsal bir sorundur. Bu sorun aynı şiddette televizyon ve sinema sektöründe de yaşanmaktadır. Bu konudaki farkındalığın arttırılması, film setlerinde yaşanan bu ve benzeri durumların görünür kılınması ve tekrar yaşanmaması, yüksek sesle yapılan itirazların yaygınlaşması ve elbette maruz kaldığım olaylar nedeniyle cinsel saldırı ve hakaretlerde bulunan Efecan Şenolsun’un cezalandırılması için hukuki işlemleri başlattım ve şikayetçi oldum.”

Elit İşcan’ın sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle:

Oyuncular Sendikası’ndan İşcan’a destek açıklaması

Cinsel saldırı vakasına ilişkin Oyuncular Sendikası’ndan yapılan açıklamada ise İşcan’ın üyeleri olduğu belirtilerek, gerekli hukuki desteğin sağlandığı duyuruldu.

Oyuncular Sendikası tarafından yapılan açıklama şöyle:

Şenolsun’dan ‘savunma’

Efecan Şenolsun

Öte yandan bu açıklamaların ardından Instagram’dan açıklama yapan Şenolsun ise İşcan tarafından taciz ve mobbinge uğradığını iddia ederek, iddiaların ‘art niyetli’ olduğunu öne sürdü.

Şenolsun da hukuki süreç başlattığını açıkladı.

Previous post
5 il için sağanak ve kar uyarısı
Next post
Altı Suriyeli mülteci Hatay sınırında sele kapılarak hayatını kaybetti