Ana SayfaGüncelÖzgür Gündem ana davasında tahliye yok

Özgür Gündem ana davasında tahliye yok

HABER MERKEZİ – Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ana davasında mahkeme heyeti, gazetenin İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulu üyeleri Aslı Erdoğan ile Necmiye Alpay’ın aralarında bulunduğu dokuz gazetecinin yargılandığı davanın 10’uncu duruşması İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Necmiye Alpay ile gazetenin Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya duruşma salonunda hazır bulunurken, İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı ise duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Çok sayıda kişinin izlediği duruşmada, dosyadaki dijital materyallerin inceleme raporlarının geldiği belirtildi.

Duruşmada ilk söz alan Eren Keskin, yargılamanın Türkiye’nin altına imza attığı uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu, yazmadığı bir yazıdan kaynaklı yargılandığını ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini dile getirdi.

Gazetenin avukatı Özcan Kılıç ise dijital materyalleri inceledikten sonra beyanda bulunacaklarını söyledi.

Avukat Erdal Doğan da yeni materyallerin yeni bir delil olarak nitelendirilmemesi gerektiğini dile getirerek, dijital materyallerin iadesini istedi.

Savcı, Kemal Sancılı’nın kuvvetli suç şüphesi gösteren delillerin varlığı ve kaçma şüphesinin varlığını göz önünde bulundurarak tutukluluk halinin devamına, Eren Keskin hakkındaki yurt dışı yasağının ise kalkmasını talep etti.

Mahkeme heyeti de Kemal Sancılı’nın tutukluluk halinin devamına, Eren Keskin hakkındaki yurt dışı yasağının kaldırılmasına karar verdi.

Bir sonraki duruşma, 17 Ocak 2019 tarihine ertelendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Delirmeliyiz hepimiz! - Akın Olgun
Sonraki Haber
Kürt siyasetçi ve gazeteciler isimsiz bir "Durdurun abi" ihbarıyla gözaltında