Ana SayfaÇalışma YaşamıReal Market işçilerinden AVM’de kasa kilitleme eylemi

Real Market işçilerinden AVM’de kasa kilitleme eylemi

HABER MERKEZİ – ‘Hileli iflas’ yolu ile hakları ellerinden alınan ve 15 aydır eylem yapan Real Market işçileri, Beylikdüzü’ndeki bir alışveriş merkezinde bulunan Real Market mağazasında kasa kilitleme eylemi yaptı.

‘Hileli iflas’ yolu ile haklarının gasp edildiğini belirten Real Market işçileri, haklarının verilmesi talebiyle 15 aydır eylem yapıyor.

Her hafta bir Media Markt mağazasında kasa kilitleme eylemi yapan işçiler, bu hafta da İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Marmara Park AVM’de yer alan Media Markt mağazasında kasa kilitleme eylemi yaptı.

İşçilere Nakliyat-İş Sendikası üyeleri de destek verdi.

İşçiler önce alışveriş yaptı ardından da kasalara gelerek aldıkları ürünleri kasalardan geçirdi.

‘Ödeme yapamayız çünkü haklarımız verilmiyor’

Daha sonra ödeme için paralarının olmadığını, Media Markt’ın haklarını vermediğini ifade eden işçiler ürünleri kasalarda bırakarak, alkış ve sloganlarla dışarı çıktı.

Mağaza önünde alkış ve sloganlarla bir süre devam eden eyleme, çevredeki yurttaşlar da destek verdi.

Eyleme polis engeli

Ardından buradan ayrılan işçiler, Hadımköy Metro Gross Mağazası’na giderek burada da eylem yapmak istedi.

Ancak özel güvenlik görevlileri ve polisler tarafından mağazaya girişleri engellenen işçiler, sloganlarla bu durumu protesto etti.

15 aydır eylemlerine devam ettiklerini dile getiren işçiler, Tes Koop-İş ve Sosyal-İş sendikalarının direnişinin başarıya ulaşmasına engel olduğunu, ancak Nakliyat-İş Sendikası öncülüğünde verdikleri mücadelenin mutlaka başarıya ulaşacağını kaydetti.