Ana SayfaGüncelResmi Gazete’de yayımlandı: Yerel seçimler 31 Mart’ta

Resmi Gazete’de yayımlandı: Yerel seçimler 31 Mart’ta

HABER MERKEZİ – Resmi Gazete’de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, yerel seçimler 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yerel seçimlere ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı ve 2019 yerel seçimlerinin tarihi kesinleşti.

Buna göre yerel seçimler 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak.

2019 yerel seçimlerde aday olmak isteyen kamu görevlileri için son istifa tarihi ise 1 Aralık 2018 olarak belirlendi.

AA’nın haberine göre YSK, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde aday olabilmek için kamu görevlileri, yargı mensupları, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, kamu bankaları, üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının, katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların 1 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirdi.

YSK’nin kararında, Anayasa’nın 76. maddesinde, hakim ve savcılar, yüksek yargı mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ve TSK mensuplarının görevlerinden çekilmedikçe aday olamayacaklarının ve milletvekili seçilemeyeceklerinin hükme bağlandığı anımsatıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan "İstanbul'da yargılansınlar" demişti: AP'den Kaşıkçı cinayeti için 'tarafsız mahkeme' vurgusu
Sonraki Haber
'Dönüşü Olmayan İhraçlar': Mağduriyetler sürüyor, telafisi güçleşiyor