Ana SayfaGüncelSafitürk davasını haberleştiren gazeteci Nalin Öztekin tehdit edildi

Safitürk davasını haberleştiren gazeteci Nalin Öztekin tehdit edildi

HABER MERKEZİ – Kayyum olarak atanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin görülen davayı haberleştiren gazeteci Nalin Öztekin tehdit edildi.

Mardin’in Derik ilçesinde belediyeye kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk 10 Kasım 2016’da kaymakamlık binasına düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanmış, 11 Kasım’da hayatını kaybetmişti.

Safitürk’ün hayatını kaybetmesine ilişkin Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve hakkında müebbet hapis cezası verilen Şerif Mesutoğlu’nun babasının açıklamalarını, sanık avukatlarından Hatip Mercan’ın iddianamedeki çelişkilere ilişkin anlattıklarını ve kaymakamın ağabeyi Ali Haydar Safitürk’ün soruşturma süreci ve iddianameye ilişkin şüphelerini dile getirdiği dilekçeyi haberleştiren Artı Gerçek Muhabiri Nalin Öztekin tehdit edildi.

Artı Gerçek’in haberine göre Öztekin’i telefonla arayan bir kişi, ‘Yazdıklarına dikkat et, parmaklarını kırarız’ sözleriyle tehditte bulundu.

Nalin Öztekin’in haberine buradan ulaşabilirsiniz.

TGS’den açıklama

Konuya ilişkin Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan (TGS) açıklama yapıldı.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Derik Kaymakamı’nın öldürülmesine ilişkin dosyadaki çelişkileri haberleştiren Artı Gerçek muhabiri Nalin Öztekin telefonla arayan biri tarafından ‘Parmaklarını kırarız’ diye tehdit edildi. Tehditleriniz ne gazetecileri yıldırır ne gerçekleri saklar. #GazetecilikSuçDeğildir” denildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kaşıkçı cinayeti soruşturması: CIA Direktörü Türkiye'ye geliyor
Sonraki Haber
Merkel: Suudi Arabistan'a silah satışını durduracağız