Ana SayfaEkonomiSağlık sektörü de dahil oldu: Ankara’da iki özel hastaneden konkordato kararı

Sağlık sektörü de dahil oldu: Ankara’da iki özel hastaneden konkordato kararı

HABER MERKEZİ – Konkordato kararı alan şirketlere, Ankara’daki iki özel hastane de eklendi. Böylelikle konkordato sürecine sağlık sektörü de dahil oldu.

Konkordato ilan eden şirketlere her gün bir yenisi eklenirken, bu sürece sağlık sektörü de dahil oldu.

Ankara’da özel hastanelerden birinin konkordato ilan ettiği, bir diğerinin ise konkordato istediği öğrenildi.

Sözcü’den Derin Gökçe’nin haberine göre Minesera Aldan Hastanesi (Aldan Sağlık Hizmetleri Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş) konkordato ilan etti.

Batıkent Bilgi Sağlık Hizmetleri Turizm İnşaat ve Ticaret A.Ş. (Özel Bilgi Hastanesi) de Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato istedi.

Haberde yetkililer, girdi maliyetlerinin enflasyon ve dövizden kaynaklı arttığını ve özel hastanelere 12 yıldan beri SGK tarafından bir zam olmadığını söyledi.

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Reşat Bahat, “Özel hastanelere SGK tarafından tam 12 yıldır herhangi bir fiyat artışı yapılmıyor. Ancak elektrikten personel maliyetlerine kadar her şey yüzde 200 oranında zamlandı. Biz nasıl geçinelim” dedi.

Konkordato nedir?

Konkordato, borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir.

‘İflas anlaşması’ olarak da bilinen bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD’de çoğu kadın binlerce kişiden 'Kavanaugh protestosu': Yüzlerce gözaltı
Sonraki Haber
Ordu'da bir lisenin istinat duvarı çöktü