Ana SayfaDünyaSerbest kalan Brunson Türkiye’den ayrıldı

Serbest kalan Brunson Türkiye’den ayrıldı

HABER MERKEZİ – Hakkında verilen hapis cezasına rağmen ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı kaldırılan ABD’li rahip Brunson, Türkiye’den ayrılarak Almanya’ya gitti.

İzmir’de ‘Terör örgütü adına suç işlemek’ ve ‘casusluk’ suçlamalarıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ABD’li rahip Andrew Brunson’ın yargılandığı davanın karar duruşması, dün İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bazı tanıkların Brunson aleyhindeki ifadelerini değiştirdiği duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasını vererek, soruşturmanın genişletilmesi talebi olmadığını dile getirdi ve Brunson için adli kontrol uygulamalarının (ev hapsi ve yurtdışına çıkış yasağı) kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme de ABD’li rahip Brunson’a “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği” iddiasıyla 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı da kaldırılan Brunson’ın aldığı ceza yattığı hapis cezasına sayıldı. Böylece Brunson serbest kaldı.


Mahkeme kararını verdi: ABD’li rahip Brunson serbest


Türkiye’den ayrıldı

Serbest bırakıldıktan sonra İzmir Alsancak’taki evine gelen Brunson, bir süre ikametinde kaldı.

Brunson ve eşi Norine Brunson, akşam saatlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na geldi. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier da Brunson çiftine havaalanına kadar eşlik etti.

Brusnon’ın avukatı İsmail Cem Halavurt, havaalanında gazetecilere, müvekkili Brunson’un Almanya’ya gittiğini, 2 gün bu ülkede kaldıktan sonra ABD’ye geçeceği bilgisini paylaştı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise Brunson’ın ABD Maryland’daki hava üssüne Cumartesi günü varacağı bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump, “Brunson’ın salıverilmesi memnuniyet verici. Brunson’ı Cumartesi günü Oval Ofis’te ağırlayacağım” dedi.

Previous post
Gülsüm Kav: Asıl adaletsizlik nafaka sistemine mecbur bırakan düzen
Next post
"Brunson'ın serbest bırakılması yeni bir hamle"