Ana SayfaGüncelSES: Sağlık ve sosyal hizmet alanındaki tasarruftan vazgeçilsin

SES: Sağlık ve sosyal hizmet alanındaki tasarruftan vazgeçilsin

HABER MERKEZİ – Enflasyondan doğan ücret alacaklarının ödenmesini talep eden SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, sağlık ve sosyal hizmet alanında tasarruflardan vazgeçilmeli dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), hükümetin sağlık alanındaki politikalarına dair SES Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, AKP’nin “Hepimiz aynı gemideyiz” söylemleriyle krizin faturasını emekçilere ödetmeyi hedeflediğini söyledi.

Kamu kurumlarının bütçeden aldığı payın AKP’nin siyasi tercihlerine göre belirlendiğini belirten Kara, “Eğitime, sağlığa, sosyal güvenliğe bütçeden ayrılmayan pay Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve Savunma Bakanlığı’na aktarıldı. 2017 yılında Diyanet İşleri’ne ayrılan 7,8 milyar TL ile dernek, vakıf, birlik, kurum, kuruluş, sandık gibi siyasal İslamcı örgütlere aktarılan 3,7 milyarın toplamı, 2018 bütçesinde öngörülen savunma harcamalarının yüzde 19,3’üne, eğitime ayrılan kaynağın yüzde 11,4’üne, Sağlık Bakanlığı bütçesinin yüzde 28’ine karşılık gelmektedir” dedi.

Kamudan yapılacağı duyurulan 60 milyon TL’lik tasarrufun 10 milyonunun sosyal güvenlik alanından yapılacak olmasının emekli, yaşlı, engelli ücretlerinin ödenmesini, ilaç ve malzeme giderlerinin karşılanmasını olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken Kara, şunları dile getirdi:

“Zaten krizin ilk belirtileri sağlık alanına olmuş, ilaca ulaşımda yaşanan sıkıntılar medyaya bile yansımıştır. Kanser hastaları ecza depolarının kapılarını aşındırmaya başlamış, bu durumu duyuran, önlem alınmasını isteyen sendikamız yöneticileri ise yandaş basın tarafından hedef gösterilmiş, darağacında sallandırılmakla tehdit edilmiştir. Kamu hastaneleri malzeme alamayacak hale getirilmiştir.”

‘Sağlık ve sosyal hizmet alanındaki tasarruftan vazgeçilsin’

Son dönemde hastanelerde tedavi malzemelerinin yokluğundan kaynaklı ameliyatların yapılmayacağı yönünde kamuoyuna yansıyan haberlere dikkat çeken Kara, “Bizler, sağlık ve sosyal hizmetler alanında insanların mutluluğu için gecemizi gündüzümüze katanlar, bu krizin faturasının bizlere ve sağlık ve sosyal hizmet alanlara kesilmesinin engellenmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Şirketler, bankalar değil, hayatlar kurtarılmak istenirse yapılması gerekenler hiç de zor değildir” ifadelerinde bulundu.

SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara son olarak, zamların geri alınmasını, enflasyondan doğan ücret alacaklarının ödenmesini ve sağlık ve sosyal hizmet sunumunu engelleyecek tasarruflardan vazgeçilmesini talep etti.

‘Hayati olmayan ameliyatlara malzeme yok’ iddiası

Son günlerde tedavi malzemelerinin yokluğundan kaynaklı ameliyatların yapılmayacağı yönünde basında haberler yer almıştı.

Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, Cerrahi Ana Bilim Dalı’na gönderdiği yazı ile ‘hayati önem taşımayan ameliyatlarda kullanılacak tıbbi malzemeleri bir süre almayacağını’ duyurmuştu.

TTB Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Bunun sorumlusu ekonominin bu hale gelmesine neden olanlardır” demişti.

Previous post
Sistematik şiddete karşı özsavunmasını kullanan Namme Öztürk’e 12 yıl hapis
Next post
Kılıçdaroğlu: Önce AK Partili kardeşlerimizle ittifak yapacağız