Ana SayfaGüncelŞırnak’ta bir mahalle: Yol aylardır düzeltilmiyor, su ve elektrik yok

Şırnak’ta bir mahalle: Yol aylardır düzeltilmiyor, su ve elektrik yok

HABER MERKEZİ – Kayyum tarafından yönetilen Şırnak Belediyesi, Yeşilyurt mahallesinde ‘yenileneceğini’ belirterek bozduğu yolu aylardır yapmıyor. Temiz suya erişmekte güçlük çeken yurttaşlar, ayrıca elektrik sorunu da yaşıyor.

Şırnak merkeze bağlı Yeşilyurt mahallesinde, kayyum tarafından yönetilen belediye tarafından yaklaşık 8 ay önce “yenilenecek” gerekçesiyle bozulan 2 kilometrelik yol halen yapılmış değil.

Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’nin hemen aşağısında kalan bölgedeki yolun, yağmurların yağmaya başlamasıyla birlikte adeta bataklığa döndüğü belirtiliyor.

10 ailenin yaşadığı bölgede bulunan yolun yapılmamasından kaynaklı, yurttaşlar birçok kez farklı tepeleri kullanarak evlerine gidip gelmek zorunda kalıyor.

Temiz su yok

Mezopotamya Ajansı’ndan Gökhan Altay ve Ahmet Kanbal imzalı haberde, söz konusu durumun yanı sıra cezaevinin kanalizasyon borularındaki kirli suyun yolun ortasına aktığı ve bu suyun yaydığı kokudan kaynaklı yurttaşların kapı ve pencerelerini açamadığı aktarılıyor.

Mahallede yıllardır kullanılan su kuyusunun bir süre önce kurumasından kaynaklı, yurttaşlar su ihtiyacını da karşılayamaz hale geldi.

Temiz su için birkaç kilometre uzaklıkta bulunan çeşme ve kuyulara yürümek zorunda kalan yurttaşlar, suyla doldurdukları bidonları ise ya sırtlarında ya da el arabalarıyla evlerine taşıyor.

Tüm bunların yanı sıra mahalledeki elektrik trafosunun da geçtiğimiz hafta patlamasından kaynaklı yurttaşların günlerdir elektriksiz yaşadığı belirtiliyor.

“Hastalarımızı hastaneye götürmekte zorlanıyoruz”

Mahalle sakinlerinden Abdullah Ertak, çamurlu yol ve yanan trafoyu göstererek, “Hani yol, hani trafo? Belki on kere başvurduk. Ama gelip sorunu çözmediler” diyor.

Çocuklarının her gün kullanmak zorunda kaldığı yolda çamura saplandığını da söyleyen Ertak, “İlk olarak asfaltın bittiğini söylediler. Daha sonra yağmurlar başlamadan yolu yapacaklarını söylediler. Sadece fotoğraf çekip gittiler. Hastalarımızı hastaneye götürmekte zorlanıyoruz. Biz vatandaş değil miyiz” diye soruyor.

“Sırtımızda su taşıyoruz”

Ertak, yaşadıkları su sorunu hakkında ise şunları dile getiriyor:

“Birkaç kez tankerle su getirdiler. Ancak daha sonra onu da getirmediler. Sırtımızda su taşıyoruz. Çocuklarımızı yıkayamıyoruz. Burası yüksekte olduğu için suyu taşıyamadıklarını söylüyorlar. Biz de hemen yukarımızda bulunan cezaevinin kullandığı suyun buraya verilmesini istedik. Ancak onu da sadece cezaevine yetiyor diye vermediler. Sadece ‘yapacağız’ diyorlar. Ama ne zaman yapacakları belli değil.”