Ana SayfaGüncelSonbahar festivallerinin en iyi 25 filmi arasında: ‘Anons’ vizyona girdi

Sonbahar festivallerinin en iyi 25 filmi arasında: ‘Anons’ vizyona girdi

HABER MERKEZİ – Prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nden iki ödülle dönen ve eleştirmenler tarafından “sonbahar festivallerinin en iyi 25 filmi” arasında gösterilen Mahmut Fazıl Coşkun imzalı ‘Anons’ vizyonda.

“Uzak İhtimal” ve “Yozgat Blues” filmlerinin ödüllü yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun’un üçüncü uzun metraj filmi “Anons”, 60’lı yıllarda ordudan tasfiye edilmiş dört eski askerin bir gece boyunca süren sıra dışı yolculuğunu anlatıyor.

Mahmut Fazıl Coşkun’un hem yönetmen koltuğunda oturduğu hem de senaryosunu oyuncu ve yazar Ercan Kesal ile birlikte kaleme aldığı “Anons”un başrollerini Ali Seçkiner Alıcı, Tarhan Karagöz, Murat Kılıç ve Şencan Güleryüz paylaşıyor.

Bir Film’in dağıtımcılığında, 19 Ekim’de (bugün) vizyona giren “Anons”, öte yandan festival yolculuğuna da devam edecek.

‘Sonbahar festivallerinin en iyi 25 filmi’ arasında

Dünya prömiyerini 75. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde yapan “Anons”, festival kapsamında Jüri Özel Ödülü ve En İyi Akdeniz Filmi ödüllerini aldı.

Film, Hollywood Reporter eleştirmenleri tarafından “sonbahar festivallerinin en iyi 25 filmi” arasında da gösterildi.

“Anons”, aynı zamanda Türkiye prömiyerini gerçekleştirdiği 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nden ise Yılmaz Güney Özel Ödülü, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü (Krum Rodriguez) ve Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü’yle döndü. Film, aynı zamanda festivalin uluslararası yarışma bölümünde de Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.



Filmin konusu

Anons, 1963 yılının Mayıs ayında Ankara’da başlayacak olan bir darbenin İstanbul ayağında görevli olan dört askerin yaşadığı olayları konu alıyor. Etkili bir bildirinin darbenin başarısında önemli olacağını, halkı da bu sayede yanlarına çekeceklerini düşünen bu dört asker, darbe gecesi Ankara’daki radyolarda okunacak darbe bildirisinin bir benzerini İstanbul’da okuma planı yaparlar. Ancak işler hiç de planlandığı gibi gitmez.