Ana SayfaDünyaStat yasağı yerine: Chelsea ırkçı taraftarlarını Auschwitz’e gönderecek

Stat yasağı yerine: Chelsea ırkçı taraftarlarını Auschwitz’e gönderecek

HABER MERKEZİ – Chelsea futbol kulübü, ırkçı eylemlerde bulunan taraftarlarını Auschwitz’e göndereceği bir ‘eğitim programı’ hazırlıyor.

İngiltere Premier Ligi’nin köklü kulüplerinden Chelsea, ırkçı eylemlerde bulunan taraftarlarına stat yasağı vermek yerine onları Auschwitz toplama kampına göndermeyi istiyor.

Kulübün sahibi Roman Abramovich’in öncülüğünü yaptığı bu girişimle antisemitizme karşı mücadele verilmesi hedefleniyor.

Auschwitz’e gönderilecek taraftarların, 2. Dünya Savaşı’nda Naziler tarafından kurulmuş en büyük toplama, zorunlu çalışma ve sistematik katliam kampında ‘eğitim kursları’na katılacağı belirtiliyor.

Kulüp Başkanı Bruce Buck, “İnsanlara yasak getirirseniz, davranışı asla değiştiremezsiniz” diyor ve şu sözleri kaydediyor:

“Bu politika, ne yaptıklarının farkına varmaları ve daha iyi davranmayı arzu etmeleri yönünde bir şans veriyor. Geçmişte onları kalabalıktan ayırır ve onlara üç yıla kadar yasak koyardık. Şimdiyse ‘Yanlış bir şey yaptınız. Seçim sizin. Size yasak getirebiliriz veya çeşitli görevlilerle biraz zaman geçirebilir, yaptığınızın yanlış olduğunu anlayabilirsiniz.”

Chelsea, 2017 yılında Tottenham ile karşı karşıya geldikleri müsabakada antisemitist sloganlar atan taraftarlarını eleştirmişti.

Lazio da benzer bir adım atmıştı

İtalya’da Serie A’nın önde gelen takımlarından Lazio’nun tribününde, Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan Cagliari maçı sırasında Nazi toplama kampında hayatını kaybeden ve o dönemdeki tanıklıklarını bugüne güncesiyle ulaştıran Yahudi Anne Frank’in Roma forması giydirilmiş fotomontajlı fotoğraflarına yer verilmişti.

Taraftarların 2017 yılında ’hakaret’ amacıyla yaptığı bu eylem sonrası Lazio Başkanı Claudio Lotito, her yıl 200 taraftarını Auschwitz’e gönderme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Lotito, “Lazio her yıl tarihi unutmamamız için 200 taraftarının yer alacağı bir Auschwitz turu gerçekleşecek. Irkçılığın her türlüsüne karşıyız. Lazio bu nedenle bu adımı atıyor” demişti.


Karınca Dış Haberler
Previous post
İçişleri Bakanlığı: 635 korucu görevden uzaklaştırıldı
Next post
Etkinlik: "Gelecek Devrimi Hatırlamak"