Ana SayfaGüncelTemelli’den gözaltı operasyonlarına tepki: Yıldırmaya çalışıyorlar, başaramayacaklar

Temelli’den gözaltı operasyonlarına tepki: Yıldırmaya çalışıyorlar, başaramayacaklar

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, son üç gündür süren ve bugün Diyarbakır merkezli 9 ilde bir yenisi başlatılan polis operasyonlarına tepki gösterdi, “Bu ceberut devlet gözaltılar ile yıldırmaya çalışıyor. Başaramayacaklar” dedi.

Meclis’te partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara dair konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, son üç gündür partisine yönelik yapılan operasyonlara ve bugün Diyarbakır merkezli 9 ilde başlatılan polis operasyonlarına tepki gösterdi.

Temelli, “Bizler sokakta, Meclis’te inatla bir araya gelerek barış ve demokrasi mücadelemizi yükseltmeye devam ediyoruz. Bu mücadeleyi yükselten 3 gündür gözaltına alınan arkadaşlarımızı saygıyla selamlamıyorum. Asla yılmayacaklar, boyun eğmeyecekler” dedi.

Aralarında gazeteci ve siyasetçilerin de bulunduğu isimlerin ‘barışı ve demokrasiyi savundukları için gözaltına alındıklarını’ söyleyen Temelli, “Bu ceberut devlet gözaltılar ile yıldırmaya çalışıyor. Başaramayacaklar. Cezaevlerinde bulunan binlerce yoldaşımıza da selamlarımızı iletiyorum, onlar direndikçe biz güçleniyoruz” diye konuştu.

Temelli, HDP’nin tutuklu milletvekili Leyla Güven için ise “Bugün grup toplantımızı yine bir eksik yapıyoruz. Leyla vekilimiz tutuklu. Hatırlarsınız kendisine daha önce türkü söylemesi nedeniyle de bir ceza verilmişti. Leyla vekilimiz için inadın türküsü olacağız, onu ve tüm arkadaşlarımızı cezaevinden çıkaracağız” ifadesinde bulundu.

Erdoğan’a yanıt

Geçtiğimiz gün ‘HDP’yi meşru bir parti olarak görmediğini’ ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da tepki gösteren Temelli, HDP’nin meşru bir parti olduğunu ve meşruiyetini işte halktan aldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“O yüzden bizim muhatabımız halklarımızdır, sen kimsin. Biz de seni muhatap almıyoruz. 

“Bunlar zafer hırsızı yoksuzluk arsızı, şimdi de adayları ‘Kayyum atarız’ diyor. Tehdit şantaj ne ararsanız hepsi var tekmili birden AKP kürsülerinde. Biz seçim sonuçlarına odaklı hareket etmiyoruz. Bizim yolumuz faşizme karşı mücadele yolu. Senin ne yapacağına göre değil halklarımız ne istiyor ona göre yola çıktık ve senin tehditlerine de asla boyun eğmeyeceğiz ve asla pabuç bırakmayacağız.”


Gazeteci ve siyasetçilere operasyon: Çok sayıda kişi gözaltında

Previous post
Patti Smith'in yeni kitabı raflarda: 'Adanmışlık'
Next post
Vefa Kartal ölüm orucunu 96'ncı günde sonlandırdı