Ana SayfaEkolojiTrabzon’da su baskınları, Rize’de hortum

Trabzon’da su baskınları, Rize’de hortum

HABER MERKEZİ – Trabzon’da dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak nedeniyle bazı ilçelerde dereler taştı, heyelan ve su baskınları yaşandı. Rize açıklarında ise hortum oluştu.

Trabzon’un kent merkezi ile bazı ilçelerinde, dün etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı, heyelan ve su baskınları yaşandı.

Araklı ilçesinin Kaşıkçı mevkisindeki Karadere Deresi’nin taştığı bildirildi.

Derenin taşması nedeniyle ilçe merkezi ile bazı mahalleleri birbirine bağlayan yolun ulaşıma kapandığını belirtildi, bazı noktalarda da heyelanlar meydana geldiği aktarıldı.

Araklı-Bayburt karayolunun da derenin taşması ve heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapandığı öğrenildi.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deredeki su seviyesinin düşmesi ve temizliğin ardından yolun ulaşıma açılacağını ifade etti.

Çebi, ilçede bazı ev ve iş yerlerinin zemin katlarına da su bastığını dile getirerek, belediye ekiplerinin olaylara müdahale ettiğini bildirdi.

Araklı’nın yanıusıra Beşikdüzü, Tonya, Vakfıkebir, Çarşıbaşı,Yomra ve Akçaabat ilçelerinde de dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak dolayısıyla heyelan ve su baskınları yaşandı.

Rize’de hortum

Öte yandan Karadeniz’in bir diğer kenti Rize açıklarında ise hortum meydana geldi.

Denizde birkaç dakika boyunca etkisini sürdüren hortum, Fındıklı ilçesinde etkili olan yağışın ardından sahilden açıkta oluştu.




Önceki Haber
Endonezya'daki deprem ve tsunamide yaşamını yitirenlerin sayısı 1550'yi aştı
Sonraki Haber
ABD'den Türkiye'den bir şirket ve iki yöneticisine yaptırım