Ana SayfaDünyaTrump’tan Kaşıkçı açıklaması: Kesinlikle ölmüşe benziyor, sonuçları ağır olacak

Trump’tan Kaşıkçı açıklaması: Kesinlikle ölmüşe benziyor, sonuçları ağır olacak

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump, 2 Ekim’den bu yana kendisinden haber alınamayan Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın “kesinlikle ölmüşe benzediğini” söyledi ve ekledi: “Bunun sonuçları ağır olacak.”

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdiği 2 Ekim’den bu yana kayıp olan gazeteci Cemal Kaşıkçı’yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trump, ‘kayıp’ gazeteci Cemal Kaşıkçı için “Kesinlikle ölmüşe benziyor. Bunun sonuçları ağır olacak” diye konuştu.

BBC Türkçe’nin haberine göre Beyaz Saray’da New York Times’a konuşan Trump, yaşananlarla ilgili olarak “Bu çok üzücü” yorumunu yaptı.

Üç ayrı soruşturmanın sonuçlarını beklediğini de belirten Trump, “Çok güçlü bir açıklama yapacağız diye düşünüyorum” dedi.

ABD Başkanı Trump, olayla ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda, Suudi Arabistan’ı kollamaya çalıştığı ve yaşananları örtbas etmeye çalıştığına yönelik suçlamaları reddetmişti.

Haftalardır akıbeti bilinmiyor

Washington Post yazarı da olan gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan 2 Ekim’den bu yana haber alınamıyor.

Ankara, Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda “sorgulandığını, işkence gördüğünü ve öldürüldüğünü” iddia ediyor. Suudi Arabistan ise bu iddiaları yalanlıyor.

Washington Post gazetesi, 18 Ekim günü Kaşıkçı’nın ‘kaybolmadan’ önce gazeteye yolladığı son köşe yazısını yayımlamıştı.

Kaşıkçı, “Arap dünyasının en çok ihtiyaç duyduğu şey ifade özgürlüğü” başlıklı yazısında, Arap ülkelerinin hükümetlerine medyayı susturmak için tam yetki verildiğini iddia etmişti.


Washington Post, Kaşıkçı’nın son köşe yazısını yayımladı