Ana SayfaÇalışma YaşamıÜç aydır ücretleri ödenmeyen 3. Havalimanı’ndaki inşaat işçileri iş bıraktı

Üç aydır ücretleri ödenmeyen 3. Havalimanı’ndaki inşaat işçileri iş bıraktı

HABER MERKEZİ – Daha önce ‘Köle değiliz’ diyerek kötü çalışma koşullarını protesto eden 3. Havalimanı’ndaki inşaat işçileri, ücretlerinin üç aydır ödenmemesi üzerine iş bırakma eylemine başladı.

3. Havalimanı işletmeci firması İGA bünyesinde faaliyet gösteren DSG’de çalışan inşaat işçileri, 3 aydır maaşlarını alamadıkları için iş bırakma eylemi başlattı.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’nın (İYİ-SEN) Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, iş bırakan işçilerin 100’e yakın olduğu belirtildi.

İşçiler tarafından oluşturulan bir heyetin İGA yönetimiyle görüşme gerçekleştireceği bildirildi.

İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan, “İşçilerin en temel hakları verilmediği sürece oradaki mücadele sürecektir. Bu haklardan kimse geri adım atmayacaktır. Baskıyla kölelik kampı sürmez” açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

İstanbul’da yapımı devam eden 3. Havalimanı’nda kötü çalışma koşulları nedeniyle eylem yapan inşaat işçilerinin kaldıkları işçi koğuşlarına 15 Eylül günü sabaha karşı baskın gerçekleşmişti.

Eylem yapan işçilerin kaldıkları işçi koğuşlarına yapılan baskında yüzlerce işçi gözaltına alınırken, yapılan eylem gerekçe gösterilerek gözaltına alınanlardan Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ile 28 inşaat işçisi hala tutuklu.

Öte yandan havalimanındaki çalışma koşullarında bir düzelme olmadığı kaydediliyor.

Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir, 3. Havalimanı inşaatındaki çalışma koşullarında bir düzelmenin olmadığı ve koşulların daha da kötüye gittiği yönünde bilgi aldıklarını belirtiyor.




Önceki Haber
Avlanmayı bildirecekler: Albatros kuşları balıklar öldürülmesin diye 'casusluk' yapacak
Sonraki Haber
Bahçeli, Erdoğan'ın açıklamasını 'art niyetli' buldu: Fuzuli bir demagoji, hakir görüldük