Ana SayfaEkolojiÜç yıldır ziyaretçilere kapalı: Sümela Manastırı için imza kampanyası

Üç yıldır ziyaretçilere kapalı: Sümela Manastırı için imza kampanyası

HABER MERKEZİ – Yaklaşık üç yıldır ziyaretçilere kapalı olan Sümela Manastırı’nın yeniden ziyarete açılması için imza kampanyası başlatıldı.

Eylül 2015’den bu yana restore edileceği gerekçesi ile kapatılan Trabzon’da bulunan dünyaca ünlü Sümela Manastırı, henüz ziyaretçilere kapılarını açmadı.

Manastırın geleceği belirsizliğini korurken Kültür ve Turizm Bakanlığı da konuya dair açıklama yapmıyor.

Manastırın akıbeti ile ilgili olarak gazeteci-aktivist Türkan Balaban, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderilmek üzere change.org sitesinde imza kampanyası başlattı.

Bianet’te yer alan habere göre “Sümela için sende imza var” başlıklı kampanyanın imza metni şöyle:

“Türkiye’nin önemli tarihi, turistik ve inanç mekânlarından olan, yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Trabzon’un Maçka ilçesinde Karadağ eteklerindeki Sümela Manastırı ne zaman ziyaretçilere açılacak?

Halk arasında “Meryem Ana Manastırı” olarak da bilinen Sümela Manastırı’nda 2016 yılından beri restorasyon yani yenileme çalışmaları yürütülüyor.

Üç yıllık bu restorasyon çalışmalarının ne şekilde yürütüldüğüne dair yetkililerin geniş açıklaması bulunmadığı gibi, basında herhangi bir görüntü ya da fotoğraf da yer almıyor.

Maalesef ulusal basında yer alan “Sümela Manastırı’nda define söylentisi” gibi haberler de kamuoyunu olumsuz etkiliyor.

Bu önemli tarihi mekanın restorasyon çalışmalarının hangi durumda olduğunu ve ne zaman ziyaretçilere açılacağını kamuoyuna görsel görüntülerle birlikte açıklamanızı bekliyoruz.

Saygılarımla”


İmza kampanyasına BURADAN destek olabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul’daki ekmek zammı durduruldu
Sonraki Haber
Marmara için sağanak uyarısı