Ana SayfaÇalışma YaşamıÜcretlerini alamayan işçiler 16 gündür eylemde

Ücretlerini alamayan işçiler 16 gündür eylemde

HABER MERKEZİ – İstanbul’da çalıştıkları inşaatta ücretlerini alamadıkları için 16 gündür iş bırakarak eylem yapan işçilerden Raif Yılmaz, “Ekonomik kriz sadece bize var. Zenginlere bir şey olmuyor. Bu haklı direnişimiz hakkımızı alana kadar devam edecek” diye konuştu.

İstanbul Bostancı’da Köroğlu Grup İnşaat ve Rising İnşaat Mimarlık ve Restorasyon tarafından yapılan apartman inşaatında çalışan 15 işçinin, ücretlerinin ödenmediği gerekçesiyle inşaatın önünde başlattıkları oturma eylemi bugün 16. gününde.

İş durdurarak eyleme başlayan işçilerden Raif Yılmaz, 11 ay önce çalışmaya başladığı inşaatta işveren tarafından kendilerine verilen senetlerin karşılıksız çıktığını söyledi ve ekledi:

“Olayı bir hafta içinde çözeceklerini söylediler. Ses çıkmadı. Yeniden konuşmayı denedik. Yurt dışında olduğunu söylüyor. Bizi kandırıyor, oyalıyorlar. Bu işi tamamen bitirip kaçacaklar. 16 gündür direnişteyiz. Çalıştık, emeğimiz var. Emeğimizi almadan buradan ayrılmayacağız.”

‘Zenginlere bir şey olmuyor’

MA’dan Melike Ceyhan’a konuşan Yılmaz, kendilerine toplam 120 bin TL ödeme yapılması gerektiğini kaydetti ve 10 bin TL alacağının olduğunu dile getirdi.

Ödemesi yapılmadığı için üç aydır kirasını ödeyemediğini kaydeden Yılmaz, “Kalabalık bir aileyiz. Tek çalışan benim. 15 gündür faturamı ödeyemiyorum. Ekonomik kriz sadece bize var. Zenginlere bir şey olmuyor. Bu haklı direnişimiz hakkımızı alana kadar devam edecek” dedi.

‘Buradan ölüm çıkar ancak’

Aylarca sabah saat 8.00’den akşam saat 21.00’e kadar çalıştığını belirten işçilerden Tuncay Toran da kiralarını ödeyemediklerini belirterek şunları söyledi:

“Oruçlu halimizle taşını, boyasını komple biz yaptık. Sigortamızı asgari ücretten bile yatırmamışlar. Sürekli giriş çıkış yaparak ayda birkaç gün yatırmışlar. ‘Ödemeyi iş bitiminde yapacağız’ diye bizi kandırdılar. Defalarca konuşmamıza rağmen tek bir çözüm yok. Buraya gidip geldiğimiz için başka bir yerde çalışamıyoruz. Kiramızı, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Burada çalışan fayansçı arkadaş yol parası olmadığı için buraya gelemiyor. Arkadaşımızın ev sahibi tarafından eşyaları dışarı atıldı. Herkes gitse de ben burayı bırakmam. Benim buradan ölüm çıkar ancak.”

‘Biz ekmek bulamazken patron Kıbrıs’ta balayında’

İşçilerden Mehmet Tecima ise apartmanın inşaatında çalışmak üzere memleketten arkadaşlarını getirdiklerini kaydederek şunları dile getirdi:

“Arkadaşlarımızın da parasını vermediler. Eşimizin kulağındaki küpeyi satıp getirdiğimiz kişinin parasını verdik. Krizi bahane ediyorlar. Kriz inşaat işçisine var. Biz yiyecek ekmek bulamazken patron Kıbrıs’ta balayına gitmiş. 8.750 TL alacağım var. Paramızı alamadığımız için zor durumda kalıyoruz. 16 gün değil 16 yıl da olsa buradan hakkımızı almadan gitmeyeceğimiz.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yörsan'dan da konkordato kararı
Sonraki Haber
Tekirdağ'da bir kadın boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürüldü