Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Üstü örtülmeye çalışılıyor’: Tacizden dava açılan lise öğretmeninin görev yeri değiştirildi

‘Üstü örtülmeye çalışılıyor’: Tacizden dava açılan lise öğretmeninin görev yeri değiştirildi

HABER MERKEZİ – Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde bir öğrenciyi taciz ettiği suçlamasıyla hakkında dava açılan coğrafya öğretmeninin görev yeri değiştirildi. Diğer yandan okul önünde açıklama yapan Üniversite Kadın Meclisleri, cinsel istismar vakasının üstünün örtülmeye çalışıldığını belirtti.

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde bir öğrenciyi taciz ettiği suçlamasıyla hakkında dava açılan coğrafya öğretmeni S.D.’nin görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

Söz konusu öğretmenin görev yerinin değiştirildiği Küçükçekmece İlçe Eğitim Müdürlüğü Şube Başkanlığı tarafından da doğrulandı.

Şube Başkanlığı’ndan bir yetkilinin bianet’e yaptığı açıklamaya göre, “öğretmenin görev yerinin değiştirilmesine” karar verilirken, buna gerekçe olarak “Yaşanan olaylar sonucunda bahsi geçen öğretmen ile öğrencilerin aynı yerde tutulmasının mümkün olmaması” gösterildi.

Yapılan açıklamada “öğretmenin şu anda görevden alınması gibi bir durumun” ise söz konusu olmadığı belirtildi.

‘Hiçbir kadının yalnız yürümesine müsaade etmeyeceğiz’

Fotoğraf: MA

Öte yandan Üniversite Kadın Meclisleri, Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi önünde basın açıklaması gerçekleştirerek yaşananlara tepki gösterdi.

“Asla yalnız yürümeyeceksin” pankartının açıldığı eyleme lise öğrencileri de katıldı. Sık sık “Asla yalnız yürümeyeceksin” ve “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları atılan eylemde Üniversite Kadın Meclisleri Üyesi Dilara Gevrek kısa bir açıklama yaptı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre Gevrek, okulda yaşanan cinsel istismar vakasının üstünün örtülmeye çalışıldığını belirtti.

Öğrencilerin haklı mücadelesine destek vermek için bir araya geldiklerini belirten Gevrek, “Biz hiçbir kadının yalnız yürümesine müsaade etmeyeceğiz. Tacize uğrayan kadınlar şikâyetçi olun. Asla yalnız değilsiniz” dedi.

Dilara Gevrek, ayrıca kadınlar olarak konunun ve davanın yakından takipçisi olacaklarını belirtti.

Ne olmuştu?

Bu yıl üniversiteye başlayan Eylül isimli kadın, 17 yaşındayken Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde görev yapan coğrafya öğretmeni S.D. tarafından maruz kaldığı tacizi mahkemeye taşımıştı.

Yaşananların basına yansımasının ardından lise öğrencileri, söz konusu öğretmenin görevden alınması talebiyle dersleri boykot ederek eylem yapmıştı.


‘Sessiz kalmayacağız’: İstanbul’da bir lisede tacize karşı eylem