Ana SayfaEkolojiVan Gölü’nde yeni bir balık türü keşfedildi

Van Gölü’nde yeni bir balık türü keşfedildi

HABER MERKEZİ – Van Gölü’nde yaşayabilen yeni bir balık türünün bulunduğu açıklandı. Balığın türünü tam olarak tespit etmek için ise çalışmalar sürüyor.

Bugüne kadar sadece balık türü olarak inci kefalinin yaşadığı düşünülen Van Gölü’nde yaşayabilen yeni bir balık türü bulundu.

Balığın dünyanın başka herhangi bir yerinde görülüp görülmediği ve türünün tam olarak tespit edilebilmesi için ise çalışmalar sürüyor.

DHA’nın haberine göre Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, “Artık Van Gölü’nde endemik Van Gölü inci kefaline ilave olarak yeni bir balık türümüz daha var. Van Gölü’nde yaşayabilen ikinci bir tür balığımız var” dedi.

Sarı, “Bu balık grimsi ve sarımtırak, üzerinde siyah noktaları olan bir balık türü. Bu balığın adıyla ve bilimsel türüyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor” diye de ekledi.

Prof. Dr. Mustafa Sarı ayrıca, “Bilimsel çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz bu balığın yaşam habitatı olan bölgenin korunması için gerekli birimlere müracaatlarda bulunacağız” diye belirtti.

Previous post
'Kayıp gazeteci' vakası: Suudi Arabistan, Kaşıkçı'nın 'kavgada öldüğünü' açıkladı
Next post
'Cemal Kaşıkçı nasıl öldü, sorumlu kim?'