Ana SayfaGüncelVefa Kartal ölüm orucunu 96’ncı günde sonlandırdı

Vefa Kartal ölüm orucunu 96’ncı günde sonlandırdı

HABER MERKEZİ – Tam 96 gündür ölüm orucunda olan hasta tutuklu Vefa Kartal, eylemini kazanımla sonlandırdı. Kartal’ın tedavisi için hastaneye sevk edildiği açıklandı.

Hasta tutuklu Vefa Kartal, tutulduğu Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde başlattığı ölüm orucu eylemini 96’ncı günde sonlandırdı.

Vefa Kartal Dayanışma’dan yapılan açıklamada Vefa Kartal’ın eylemini sonlandırdığı, hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Ailesi adına bianet’e konuşan Vefa Kartal’ın kardeşi Umut Kartal, cezaevi yönetiminin kendilerine garanti verdiğini söyledi.

Ne olmuştu?

Ciddi sağlık sorunları bulunan Vefa Kartal’a iki yıl önce beyin lobları arasındaki damarlarda şişme, Hepatit B, prostat, yüksek tansiyon, ülser, bağırsak sorunu ve alerji tanıları konulmuş ancak Kartal’ın tedavisi yapılmamıştı.

Hasta tutuklu Kartal da bu nedenle 18 Ağustos 2017 tarihinde İzmir 1 nolu F Tipi Cezaevi’ndeyken bu hak ihlallerine karşı açlık grevine girmiş, bu eylemine 114’üncü günde son vermişti.

Ancak Kartal bu kez de tedavisinin yapılması, cezaevi koşullarının düzeltilmesi, cezaevlerindeki baskıların ve hak ihlallerinin sonlandırılması için ölüm orucuna başlamıştı.

96 gündür ölüm orucunda olan Kartal’a insan hakları örgütlerinden siyasi parti temsilcilerine dek bir çok kişi ve kurumdan eylemini sonlandırma çağrısı gelmişti.

Previous post
Temelli'den gözaltı operasyonlarına tepki: Yıldırmaya çalışıyorlar, başaramayacaklar
Next post
Hükümetin enflasyonla mücadele planı: Gaza ve elektriğe 2 ay zam yok