Ana SayfaKültür-SanatVirginia Woolf’un kişisel fotoğraf albümü dijital ortamda

Virginia Woolf’un kişisel fotoğraf albümü dijital ortamda

HABER MERKEZİ – Yazar Virginia Woolf’un kişisel fotoğraf albümü dijital ortama aktarıldı.

20. yüzyılın en iyi yazarlarından biri olarak gösterilen feminist yazar Virginia Woolf’un kişisel fotoğraf albümü artık dijital ortamda.

Harvard Üniversitesi tarafından dijital ortama aktarılan kişisel albüm, Woolf’un hayatına, son dönemini yaşadığı eve ve yakın çevresiyle ilişkilerine dair fikir verebilecek fotoğrafları içeriyor.

Sabit Fikir’in Open Culture’a dayandırdığı habere göre albümde 1890 yılından Woolf’un ölümüne dek uzanan genişçe bir dönemden fotoğraflar yer alıyor.

Woolf’un gözünden fotoğraf

Woolf, yaşadığı dönemin kısıtlı imkanlarına nazaran fotoğraf açısından şanslıydı çünkü yakın çevresinde fotoğrafçılar vardı.

Örneğin Britanya fotoğrafçılığının en önemli figürlerinden Julia Margaret Cameron, Woolf’un annesi Julia Jackson’ın kuzeniydi ve ailenin pek çok fotoğrafına imza atmıştı. Cameron dışında, Woolf’un yakın çevresinden Ottoline Morrell ve Vita Sackville-West de fotoğrafla ilgileniyordu.

Woolf, bir keresinde kız kardeşine yazdığı mektupta, birinin portresini çizmeyi, boyalarla onlarca fotoğraf karesini bir araya getirmeye benzetmişti.


Woolf’un fotoğraf albümüne buradan ulaşabilirsiniz.