Ana SayfaGüncel“Yerel seçimlere daha güçlü gideceğiz, kayyum atanan belediyeleri alacağız”

“Yerel seçimlere daha güçlü gideceğiz, kayyum atanan belediyeleri alacağız”

HABER MERKEZİ – Yerel seçimlere doğru giderken Diyarbakır merkezli operasyonda birçok Kürt siyasetçi gözaltına alınarak tutuklandı. Bunlardan biri de HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Çamçı idi. Partinin bir diğer il eşbaşkanı Buluttekin, operasyonun yerel seçimlere dönük olduğunu belirterek, “Yerel seçimlere daha güçlü bir şekilde örgütlenerek gideceğiz” dedi ve “Kayyum atanan belediyeleri geri alacağız” mesajı verdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında 9 Ekim sabahı dokuz kentte siyasetçi ve gazetecilere yönelik operasyonlar kapsamında yaklaşık 200 adrese baskın yapıldı.

Baskınlar sonucunda hakkında arama kararı bulunan 141 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 25’i tutuklandı.

Tutuklanan isimlerden biri de HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Çamçı’ydı.

Çamçı, siyasi faaliyetleri ve KHK ile kapatılan Sarmaşık Derneği’ndeki çalışmalardan suçlanıyor.

Partinin bir diğer il eşbaşkanı olan Filiz Buluttekin, Çamçı ve diğer partililerin tutuklanmasını Mezopotamya Ajansı’na değerlendirdi, yerel seçime dönük mesajlar verdi.

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin / Fotoğraf: MA

Özgür Paksoy’a konuşan Buluttekin,  Diyarbakır merkezli operasyonunun 24 Haziran seçimlerinin başarısını elde eden partisinin üye ve yöneticilerine yönelik olduğunu belirterek, “Operasyon hükümetin ne kadar sıkıştığını ve çaresiz kaldığını bir kez daha gösterdi” diye konuştu.

Operasyonlar ve tutuklamalara rağmen yerel seçim hazırlıklarının sürdüğünü dile getiren Buluttekin, ş“Siyasi operasyonlarıyla bize geri adım attıramayacaklar. Çalışmalarımız devam edecek. Bir tek kişi dahi kalsa, yerel seçimlere örgütlenerek daha güçlü bir şekilde gideceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. AKP ve MHP faşizmi gerçekten operasyonlarla kaybediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yerel seçimlere ilişkin yaptığı konuşmada HDP’ye yönelik “Kayyum atarız” tehditlerini de hatırlatan Buluttekin, “Biz buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Buluttekin, “Kayyum atanan belediyeleri geri alacağız. Biz halkın partisiyiz, halkın gücüyle belediyelerimizi geri alacağız. 24 Haziran seçimlerinde halkın desteğini gördük, yerel seçimlerde de bunun daha fazlasını alacağız” şeklinde konuştu.