Ana SayfaGüncel2 haftadır açlık grevinde: Tutuklu HDP’li vekil Güven’e disiplin cezası

2 haftadır açlık grevinde: Tutuklu HDP’li vekil Güven’e disiplin cezası

HABER MERKEZİ – İki haftadır açlık grevinde olan HDP Milletvekili Leyla Güven hakkında disiplin soruşturması başlatan tutuklu bulunduğu Diyarbakır Cezaevi idaresi, Güven’e “1 ay süre ile ücret karşılığı çalışılan işten yoksun bırakma” cezası verdi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyurmuştu.

Güven hakkında bu eylemi nedeniyle Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi idaresi tarafından ‘disiplin soruşturması’ başlatılmıştı.

5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirleri İnfazı Hakkında Kanun’un 47’nci maddesi doğrultusunda başlatılan soruşturma kapsamında Güven’in savunması alınmıştı.

HDP’li vekil Leyla Güven, Öcalan’ın koşullarına dikkat çektiği savunmasında, “Eylemin son derece insani ve ahlaki bir görev olduğunu” belirtmişti.

Disiplin cezası verildi

Cezaevi Müdürlüğü ise ‘açlık grevi ile kurum asayiş ve güvenliğinin zafiyete uğrayacağı’ gerekçesiyle 5275 sayılı Kanun’un 40’ıncı Maddesi’nin 2’nci fıkrasının (g) bendi olan “açlık grevi yapmak” maddesine dayanarak Güven’e 1 aydan 3 aya kadar bazı etkinliklere katılmaktan alıkoyma cezası verdi.

Ancak Güven’in aynı yönde henüz uygulanmamış bir disiplin cezası bulunmasından kaynaklı bir üst ceza olan “1 ay süre ile ücret karşılığı çalışılan işten yoksun bırakma” cezası verildi.




Önceki Haber
Mardin'den İstanbul'a yıkıcı inşaya karşı "Dur"
Sonraki Haber
Pompeo ile görüşen Çavuşoğlu’ndan ‘Hakan Atilla’ açıklaması