Ana SayfaManşet25 Kasım: Polis yürüyüşü engelledi, kadınlar Taksim’in her yerini eylem alanı yaptı

25 Kasım: Polis yürüyüşü engelledi, kadınlar Taksim’in her yerini eylem alanı yaptı

HABER MERKEZİ –  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma günü vesilesiyle Galatasaray Meydanı’na yürümek isteyen kadınlara polis engel oldu. Kadınlara gaz sıkan ve şiddet uygulayan polis, HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’i de darp etti. Ancak polisin engeline rağmen kadınlar Taksim’in farklı sokak ve bölgelerinde basın açıklamasını okudu.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla birçok yerde eylem ve etkinlikler düzenlendi.

Batman’dan Şırnak’a, Ankara’dan Urfa’ya, Manisa’da Adana’ya dek kadınlar alanlara çıktı.

Alanlarda ortak vurgu şiddetin son bulması için mücadele oldu.

25 Kasım vesilesiyle İstanbul Taksim’de yapılmak istenen yürüyüşe ise polis engel oldu.

25 Kasım Platformu’nun çağrısıyla 17:00’da Tünel Meydanı’nda buluşan kadınlar, Galatasaray Lisesi’ne kadar sloganlarla yürüyecekti.

Ancak yürüyüş öncesi İstiklal Caddesi’ne çıkan sokaklar kapatıldı, Galatasaray Meydanı bariyerlerle çevrildi.

Tünel Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar “Erkek şiddetine bahane çok susmaya hayatlarımızdan vazgeçmeye niyetimiz yok” pankartı açtı. Mor renklerin hakim olduğu eylemde pankartlar Kürtçe ve Türkçe olarak açıldı.

Kadınlar yürümek istediğinde buna engel olan polis ise onlara “Umarım görevlilerimizi ezmeye kalkmazsınız erkeklerimiz devreye girmez” diye karşılık verdi.

Kadınlar Galatasaray’a yürümek istediğinde ise polis biber gazı kullandı. Buna rağmen kadınlar yürümekte ısrarcı oldu. Ancak polisin tavrı değişmedi.

Müdahaleye rağmen yürümek isteyen kadınlara polisin şiddet uyguladığı da görüldü. HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de polis tarafından darp edildi.

Bunun üzerine 25 Kasım Platformu, “Açıklama yapmayacağız bizi tünele sıkıştıramazlar. Her yerdeyiz. Sokaklarda sosyal medyada sesimizi duyurmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bu açıklamanın ardından ise kadınlar Galata’dan Mis Sokak’a dek Taksim’in farklı sokak ve bölgelerinde basın metnini okudu.


Fotoğraflar: Mezopotamya Ajansı
Previous post
Demirtaş'tan organ bağışı çağrısı
Next post
Yönetmen Kazım Öz serbest bırakıldı