Ana SayfaÇalışma Yaşamı3. Havalimanı’nda eylem yaptıkları için tutuklanan işçilerinin iddianamesi hazırlandı

3. Havalimanı’nda eylem yaptıkları için tutuklanan işçilerinin iddianamesi hazırlandı

HABER MERKEZİ – 3. Havalimanı’nda çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle eylem yaptıkları için tutuklanan sendika yöneticilerinin de aralarında bulunduğu inşaat işçileri hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul Havalimanı’nın (3. Havalimanı) yapımı sırasında iş cinayetlerinin durdurulması ve kötü çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yaptıkları eylem nedeniyle Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut ile dördü İnşaat-İş Sendikası yöneticisi 28 inşaat işçisi hala tutuklu.

Eylem yaptıkları için tutuklanan inşaat işçileri hakkında iddianame hazırlandı.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Terör, Kaçakçılık, Narkotik, Ekonomik ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianame, Gaziosmanpaşa Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

MA’nın haberine göre iddianamede işçilere “görevi yaptırmamak için direnme”, “iş ve çalışma hürriyetinin ihlali”, “kamu malına zarar verme”, “toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23. maddede belirtilen aletlerle katılma ve mala zarar verme” suçlamaları yöneltildi.

Aralarında inşaat işçileri ve sendikacıların da bulunduğu 61 kişinin şüpheli sıfatıyla yer aldığı iddianamede, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ödenmeyen ücretlerin ödenmesi talebiyle gerçekleştirilen iş bırakma eylemi “yasadışı” olarak nitelendi.

İddianamede, şantiye alanında yapılan eylem çağrıları ise ‘çalışma hürriyetinin engellenmesi’ olarak görülüyor.

Previous post
Akar: 633 bin 844 kişi bedelli başvurularını tamamladı
Next post
Eski İstanbul valisi Mutlu tekrar cezaevine konuldu