Ana SayfaGüncelAkşener: Krizin çok daha ağırlaşacağı döneme yaklaşıyoruz

Akşener: Krizin çok daha ağırlaşacağı döneme yaklaşıyoruz

HABER MERKEZİ – İYİ Parti lideri Meral Akşener, ekonomideki gidişata ilişkin yaptığı açıklamada “Krizin çok daha ağırlaşacağı döneme yaklaşıyoruz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında ekonomideki gidişata değindi, önerilerini sundu.

“Krizin çok daha ağırlaşacağı döneme yaklaşıyoruz” diyen Akşener, krizin gittikçe derinleştiğini savundu:

“Cumhurbaşkanının ekonomi ile ilgili konulara hiç girmemesi bunu gösteriyor. Önce dış güçleri ve papazı bahane etti. Papazı verdikten sonra ekonomi ile ilgili bir şey söylemiyor. Damat ne zaman konuşsa dolar fırlıyor. Bütün veriler gösteriyor ki 2019 yılında ekonomimizin büyüme ihtimali yok.

“Yıllardır üretmeden dışarıdan borç aldılar. Kredi faizleri, kurdaki artışlar ve firmaların nakit sıkıntısı nedeniyle üretim durma noktasına geldi. Enflasyon canavarı yüzde 25.2 ile son 15 yılın zirvesini gördü.”

“Deprem paralarına el koydunuz. Şimdi de işsizlik parasından yiyorsunuz” diyen İYİ Parti lideri, asgari ücretten vergi alınmaması çağrısı da yaptı, “Lüks tüketim hariç KDV’yi yüzde 18’den yüzde 10’a indirin. Enflasyonun düşmesine katkı sağlar ve milletimize nefes aldırır. Bu enflasyon oranlarıyla yatırım olmaz. Ya bir yol bulun ya da bu yoldan çekilin” dedi.

Akşener’den ekonomi için öneriler

Son olarak Akşener, ekonomideki kötü gidişatın terse çevrilmesi için öneriler de sundu.

“Bir, damat Berat’ı bir an önce hazine ve maliyenin başından uzaklaştırın. İki, üst düzey bürokratları liyakata göre değiştirin. Üç, 2019 bütçesini gerçekçi hale getirin. Yeni bir eylem planı hazırlayın. Sanayi ve tarımda 3 yıllık gerçekçi bir üretim reformu ve planı yapın. Kamuda lüks tüketime ve israfa son verin. Sanayi ve tarımda yatırımları devam ettirin. Çalışanlara kriz zammını bir an önce yapın. Elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 50’lik zammı iptal edin. Çiftçi için gübre ve mazottan ÖTV’yi tamamen kaldırın.”