Ana SayfaGüncelAkşener’den Erdoğan’a: Seni izlemekle enflasyon düşmüyor

Akşener’den Erdoğan’a: Seni izlemekle enflasyon düşmüyor

HABER MERKEZİ – İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, ekonomideki gidişata değindi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Seni izlemekle enflasyon düşmüyor” sözleriyle seslendi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştirilerde bulundu.

Akşener, kötüye ilerleyişin sürdüğü ekonomideki enflasyona ilişkin Erdoğan’a “Seni izlemekle enflasyon düşmüyor” diye seslendi, “Türk milletini bu hazin tabloya son vermeye çağırıyorum” sözlerini kaydetti.

“Milletin haline bak beyefendinin söylediklerine bak. Dün yaptıkların bugün milletin karnını doyurmuyor ki yaptıkların yüzünden bu hallere gelmedik mi zaten? Seni izlemekle enflasyon düşmüyor. İyi gün dostu olmayı bırak. İn arabalarından, trilyonluk uçağından. Gir halkın arasına sor ve öğren ‘Halinizden memnun musunuz de’ cevabını al ve milletin halini anla. 

Çocuğunu geleceğinden şüpheliysen ülke iyi yönetilmiyor demektir. Kadınlarımız yolda yürürken başına bir şey geleceğinden emin değilse ülke iyi yönetilmiyor demektir.Doğru işlerinize her türlü desteği vermeye hazırız. Ama bunlar bildiğini okuyor yanlışta ısrar ediyor. 31 Mart’ta gereğini yapacak. Millete sırtını dönene millet de sırtını dönecek. Mevcut hükümete bir ders verme zamanı geldi. Türk milletini bu hazin tabloya son vermeye çağırıyorum.”

‘Devlet aklı reçetesi’ 

Akşener ayrıca bir kez daha yerinden edilerek Türkiye’ye gelmek zorunda kalan Suriyelilerin ülkelerine geri gönderilmesi konusunda diretti.

İYİ Parti lideri, ‘Suriyelilerin geri dönmesi için reçeteyi açıklıyoruz’ dedi ve hükümete ‘devlet aklı’ verdiğini kaydederek şöyle konuştu:

“Suriyelileri geri göndereceğiz. Nasıl diye sorarsanız eğer size devlet aklı veriyoruz yazın. Türk devletinin yüzü suyu hürmetine reçeteyi açıklıyoruz. Birincisi; Suriyelilere Türk vatandaşlığı verilmeyeceğini kesin bir dille açıklayın. Bu bir bölümünün geri dönmesini sağlayacaktır.İki Geri dönme konusunda Esad’la anlaşın. 

İki; geri dönme konusunda Esad’la anlaşın. Her ay 200 bin kişinin dönüşünü kararlaştırın. Türkiye’nin gücünü kullanın. Bu sorun sıfırlanana kadar sığınmacıların açtığı dükkanlarda kaçak ürün satışına engel olun. Geçici vergi mükellefiyet kanunu yapın vergi kesintisi yapın. Güney illerimizde esnafıma destek verin. Türkiye sınırlarını yolgeçen hanı olmaktan çıkarın. Sınır geçişlerini ücretli hale getirin. Suriye’den aracını getiren mültecilere geçici sürücü belgesi hakkı verin. Türk vatandaşı ne kadar ödüyorsa onlardan da gerekli vergiyi alın. Burası Suriye değil bunu farkına varın.”