Ana SayfaEkonomiAlbayrak’a göre piyasadaki hava ‘pozitif’: Bozulmasına izin vermeyeceğiz

Albayrak’a göre piyasadaki hava ‘pozitif’: Bozulmasına izin vermeyeceğiz

HABER MERKEZİ – Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, yüksek enflasyona ve gerileyen büyüme rakamlarına rağmen ekonomide dengelenme sürecine girildiğini iddia etti, “Kimsenin piyasadaki bu güçlü ve pozitif havayı bozmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Bursa’da iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek, ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomideki mücadele alanının ilk sırasına enflasyonu koyduklarını kaydeden Albayrak, döviz kurunun yüksek olduğu dönemlerin geride kaldığını savundu, “Eylül ayı enflasyon raporuna baktığımızda büyük operasyonu 2 ayda püskürttük” diye konuştu.

Albayrak ayrıca “Kimsenin piyasadaki bu güçlü ve pozitif havayı bozmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Bugün itibarıyla 5.41 seviyelerinde dalgalanan dolar/TL kuru, 2018 yılının başlarında 3.75 civarında seyrediyordu.

‘Sürprizler olacak’

Albayrak ayrıca döviz kurlarının yükselmesiyle gerileyen cari açığa dair ‘böyle devam ederse yıl sonunda sürpriz rakamlar görebiliriz’ dedi.

“Enflasyonda Kasım ve Aralık aylarında çok daha olumlu sonuçlar göreceğiz. Ağustos, Eylül, Ekim rakamlarına kabaca baktığımda 40 milyar doların altına inmeye başladığını görüyoruz. Cari açıkta düşüş trendi böyle devam ederse yıl sonunda sürpriz rakamlar görebiliriz. Türkiye yaşadığı her saldırıdan güçlenerek çıktı. Kimsenin piyasadaki pozitif havayı bozmasına izin vermeyeceğiz”

“Mevduat ve kredi faizleri düşüyor. Makas çok açık ama daralacak. Marj makası yüzde 10’lara dayandı. Yeni dönemde çok daha farklı strateji izleyeceğiz. Sürprizler de olacak.”

Previous post
'Türkiye'de kadınların yüzde 58'i eşitliği hissetmiyor'
Next post
Gazeteci Mahalli’ye "Cumhurbaşkanı'na hakaretten" hapis cezası