Ana SayfaGüncelAntalya Barosu, Tahir Elçi’nin afişini panodan indirdi

Antalya Barosu, Tahir Elçi’nin afişini panodan indirdi

HABER MERKEZİ – Antalya Barosu, Diyarbakır Sur’da öldürülen Diyarbakır Barosu’nun eski başkanı Tahir Elçi’nin fotoğrafını ve eşinin ona yazdığı şiirin bulunduğu afişi panolarından indirdi.

Diyarbakır Barosu’nun eski başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinin üçüncü yıldönümü dolayısıyla Antalya Barosu’nun girişine ve kafeteryasına üye avukatlar tarafından asılan Elçi’nin fotoğrafının yer aldığı afişi gerekçe gösterilmeden panodan indirildi.

Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Antalya Şube Başkanı Deniz Yıldırım, astıkları afişin birkaç saat sonra indirildiğini belirterek, bu yaklaşıma tepki gösterdi.

MA’ya konuşan avukat Yıldırım, afişin yeniden yerine asılması için baro yönetimine başvuruda bulunduklarını belirterek, talebin 4 oya karşılık 6 oyla reddedildiğini söyledi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

“Antalya Barosu Yönetim Kurulu ne bir basın açıklaması ne de bir anma etkinliği gerçekleştirmeksizin bugünü sessiz sedasız geçirmeyi kendine uygun görmüştür. Yetmezmiş gibi afişinin asılmasına dahi izin vermemiştir. Henüz bir gerekçe gösterilmemiş; gerekçeli kararın iki hafta içerisinde yazılacağı söylenmiştir. Değil iki hafta oturup yüzyıl düşünseniz de katledilen bir baro başkanının fotoğrafının indirilmesine gerekçe üretemezsiniz. Bizler mensubu olduğumuz baronun böyle bir karar vermesinden ötürü utanç duyuyoruz. Ne Tahir Elçi’yi unutacağız ne de Antalya Barosu’nun verdiği bu vahim kararı.”


Tahir Elçi’siz 3 yıl

Tahir Elçi için eşi Türkan Elçi’den şiir: Susmalarından sonra 28’e bölündü bende günler


Tahir Elçi cinayeti

Tahir Elçi, 15 Ekim 2015 tarihinde CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge” programında “PKK terör örgütü değildir” dedikten sonra kanala 700 bin lira para cezası kesilmiş, 20 Kasım günü de Elçi Diyarbakır’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirilmişti.

Elçi, savcılığın tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etmesine karşın Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Tahir Elçi hakkında, “terör örgütü propagandası” suçundan 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmış, yurtdışına çıkış yasağı da konulmuştu.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde 28 Kasım 2015 tarihinde yaptığı basın açıklaması sonrası silahla vurularak öldürülmüştü.

Öldürülmesinin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen Elçi cinayetine ilişkin soruşturma tek bir şüpheli olmaksızın sürdürülüyor.

Previous post
Ekonomik güven endeksi açıklandı
Next post
Beş gazeteciye verilen toplam 9 yıl 9 ay hapis cezası onandı